​Sedat Anar Van’da konser verdi

Müzisyen ve Santuri Sanatçısı Sedat Anar, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü paydaşlığında ‘Akademi Van’ projesi kapsamında düzenlenen Medeniyet Söyleşilerinde konser verdi.

​Sedat Anar Van’da konser verdi

Lise ve üniversite öğrencilerine ayrı ayrı olmak üzere, yazarlık, güzel sanatlar ve sinema mekteplerinde 8 ay boyunca 16 atölyede eğitimler verilmesi planlanan ‘Akademi Van’ projesi kapsamında Medeniyet Söyleşileri ile her ay şair, yazar ve diğer sanatçıların öğrencilerle bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Bu doğrultuda, Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Dr. Ozan Balcı ile Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli’nin katılımıyla gerçekleşen konserde Sedat Anar, geleneksel dini müzik formatından beslenerek Ortadoğu ve Anadolu müziğini ortak bir noktada buluşturduğu bestelerini icra etti.

Çok sayıda öğrencinin salonu doldurduğu konserde sanatçı, santuruyla yeniden yorumladığı doğu müziğini salondakilerle paylaştı. Sedat Anar; Fuzûlî, Niyâzî Mısrî gibi mutazavvıfların ve çağdaş şairlerin şiirlerinden bestelediği şarkılarını farklı dil ve lehçelerde icra etti. Van Valisi tarafından kendisine çiçek takdim edilen müzisyen, santur ve erbane gibi enstrümanlarla salondakilerden büyük alkış aldı.

Konsere, Vali Dr. Ozan Balcı, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Argunhan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER