Sazangillerin av yasağı sürüyor

Türkiye'de Van'ın da aralarında bulunduğu birçok ildeki göl ve sulak alanlarda 15 Mayıs tarihi itibariyle başlayan sazangillerin av yasağı devam ediyor. Yasağın 15 Ağustos'a kadar devem edeceği belirtildi.

Sazangillerin av yasağı sürüyor

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş yaptığı açıklamada, 5/1 sayılı ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ ve 5/2 sayılı amatör amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ gereği Van il sınırları içerisinde kalan bütün sularda 15 Mayıs- 15 Ağustos tarihleri arasında sazangiller avcılığının yasak olduğunu söyledi.

Van'da bulunan tüm iç sularda sazangiller av yasağı 15 Mayıs 2022 tarihi itibari ile başladığını belirten Müdür Görentaş, "5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında Sazangiller (Sazan, Kadife, Siraz vb) avcılığı yasaktır.  15 Ağustos'a kadar sürecek olan av yasağı döneminde  sazangiller (Sazan, Kadife, Siraz vb) balıklarını avlayan veya satan balıkçılara idari para cezası uygulanarak yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi yapılacaktır. Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti gösterip av yasağı döneminde avcılık yapanları en yakın İl/İlçe Müdürlüklerimiz ile güvenlik birimlerine bildirmeleri ve balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerektiği unutulmamalıdır" ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER