Şamiloğlu: Van'ın 50 düğün salonuna ihtiyacı var

Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu, Van'da özellikle yaz aylarında yaşanan düğün yoğunluğuna dikkatleri çekerek, düğünler için yeterli alanların olmadığını, bu yönde Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'dan belirli noktalara düğün salonu yapılmasını talep etti.

Şamiloğlu: Van'ın 50 düğün salonuna ihtiyacı var

Sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'ya seslenen Faruk Şamiloğlu, Vanlıların düğün salonu taleplerini ileterek, Vali beyden bu yönde bir ricada bulunduklarını ifade etti.

5 AYRI NOKTAYA 50 DÜĞÜN SALONU

Şamiloğlu, yaptığı paylaşımda, "Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili sn. Ozan Balcı beyden ricamdır! Van ilimiz yaklaşık 1milyon 300 bine yakın aynı zamanda genç bir nüfusa sahiptir. Van ilimizde herkes birbiri ile akrabalık bağından ya da komşuluk bağlarından dolayı sıkı ilişkiler içerisindeler. En ufak toplantı, mevlit ve düğün gibi merasimlerde fazlasıyla kalabalık ortamlar oluşmaktadır. Bunlardan en önemlisi düğün merasimleridir. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı kentteki düğün salonları talepleri karşılamadığı için insanlar sokak ortasında evleri önlerinde düğünlerini yapmaktalar buda fazlasıyla mağduriyetlere sebep vermektedir. Bundan dolayı yap işlet devret modeli veya belediye bünyesinde kiraya verilmek üzere; 10 düğün salonu Kurubaş mevkisine, 10 düğün salonu Edremit mevkisine, 10 düğün salonu Erciş yolu üzerine, 10 düğün salonu Özalp yolu üzerine, 10 düğün salonu Kevenli TOKİ yolu üzerine yapılması hem belediyeye gelir hem kentteki insanlara hizmet hem de mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır. Zatıalileriniz konuya olumlu bakacağınızdan zerre şüphe yoktur" ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK

Başkan Şamiloğlu'nun sosyal medyada yaptığı bu paylaşım, vatandaşlar tarafından büyük destek gördü. Vatandaşlar, söz konusu bu talebin yerinde bir talep olduğunu belirterek, büyük bir mağduriyetin de giderilmesine vesile olacağını belirtti.

Şehir merkezinde gerek görüntü gerekse gürültü sıkıntısının da ortadan kalkacağını belirten vatandaşlar, özelikle hafta sonunda yapılan düğünlerden dolayı düğün konvoylarının büyük bir trafik sıkıntısına yol açtığını da dile getirdiler.

Düğünler, mevlütler, sünnet törenleri ve benzeri gibi etkinliklerin belirli noktalara yapılacak yeni yerler ile yeni bir vizyon kazanacağını belirten vatandaşlar, Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, bu problemin de en kısa sürede giderileceğine inandıklarını ifade ettiler.

ŞİKAYETLER ARTTI

Düğünlerin artık hafta içinde yapılması, gece yarılarına kadar süren düğünlerden çalınan müzik, davul zurna seslerinin halkı bezdirdiğini belirten vatandaşlar, "Sokak düğünleri artık gerçekten sıkıntılı olmaya başladı. Gece yarılarına kadar süren düğün etkinlikleri vatandaşı rahatsız etmeye başladı ve bu konuda şikâyetler de arttı. Eskiden yapılaşma yoğun olmadığı için bu durum çok fazla bir rahatsızlığa yol açmıyordu. Ama artık bina sayısı çoğaldıkça, nüfus arttıkça bu tür etkinlikler de sıkıntı vermeye başladı. Şehir dışında yapılacak düğün salonları belki de bu sıkıntıya bir derman olacak. Atılacak bu önemli adım kır düğünlerini de cazip hale getirecektir. Böylelikle mahalle araları artık rahat bir nefes alacak. Bu anlamda düğün sahipleri de rahatlayacak, çünkü gerek misafir ağırlama, gerek park sorunu veya oluşabilecek farklı problemlerin de önüne geçilmiş olacak. Umarız bu çalışma bir an önce hayata geçirilir" şeklinde konuştular.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29