Sahil Yolu, Van'a nefes aldıracak

Van Büyükşehir Belediyesi, Sahil Yolu Projesi çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Tamamlandığında kentin kaderini değiştirecek olan Sahil Yolu Projesi, hem Vanlıları gölle buluşturacak hem de İpekyolu'na alternatif bir yol olacak.

Sahil Yolu, Van'a nefes aldıracak

Kent trafiğini rahatlatmak için yeni yollar, alternatif güzergâhlar ve caddeler inşa eden Van Büyükşehir Belediyesi kentin 50 yıllık sahil yolu hayalini gerçekleştirmek için çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesindeki Yaşar Kemal Parkı ile Edremit ilçesindeki Uyguma Oteli arasındaki 11 kilometrelik Sahil Yolu'nda çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Kent trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak olan ve 30 metre genişliğindeki sahil yolunda dolgu ve tahkimat çalışmaları tamamlanırken, PMT ve sathi kaplama çalışmaları ise, aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve İskele- Fidanlık, Fidanlık-Havalimanı olmak üzere 2 etap şeklinde hayata geçirilen Sahil Yolu Projesi adeta kentin kaderini değiştirecek ve İpekyolu'na alternatif bir yol olacak.

Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturmayı hedefleyen Sahil Yolu Projesi kapsamında 11 kilometrelik araç yolu, koşu ve yürüyüş yolları ile aydınlatma ve peyzaj çalışmaları da yapılacak. Ayrıca Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu Caddesi'yle birleşecek olan Sahil Yolu, İskele'den sonra Erciş yoluna da çıkarılacak.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Vanlıları Van Gölü ile buluşturacak ve bitme aşamasına gelen sahil yolunda sık sık incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Vali Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Van'ın 50 yıllık hayali olan 11 kilometrelik sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceledi.

Sık sık Sahil Yolu Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Sathi kaplaması devam eden sahil yolu boyunca 1100 dönümlük alanda rekreasyon çalışmalarını da tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Koşu ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları, parklar, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları ile Tarihi Van Kalesi'nin batı kısmında yapılan rekreasyon çalışmalarıyla seyrine doyumsuz manzara sunan sahil yolunu bitirip halkımızın hizmetine açıyoruz" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göl çevresi
Göl çevresi - 2 yıl Önce

Edremit, İpekyolu ve Tuşba'ın sahillerinde ve kıyılarında 2000 dekar/dönüm atıl vaziyette alan var. Buralarda 10 bin fidan ve ağaç dikilmeli, binlerce gül ve çiçek dikilmeli, binlerce hektar çim ve yeşil alan olmalı. Sahil yolu, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, seyir terasları, piknik ve mesire alanları binlerce bank, binlerce kamelya,,havuzlar, spor alanları, çocuk oyun alanları, sosyal donatılar, ışıklandırmalar ve enfes alanlar yapılmalıdır. Bu sayede Van'ın nabzı oralarda atar. Her gün on binlerce insan oralara akın eder. Yerli ve yabancı turizme üç dört kat artış gösterir.

SIRADAKİ HABER