Saadet Partisi heyetinden Van TSO'ya ziyaret...

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Van Eski Milletvekili GİK Üyesi Fetullah Erbaş Van İl Başkanı Özay İlhan ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Van Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret etti.

Saadet Partisi heyetinden Van TSO'ya ziyaret...

Vantso Başkanı Necdet Takva Van'ın gayri safi milli hasıladan en düşük pay alan illerden bir tanesi olduğunu genç işsizlik oranının %40'larda olduğunu belirtti. 

Hükümet tarafından her ilin kendi özelinde değerlendirilmesi gerektiğini ve bu anlamda çalışmalar yapılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman Van'ın ve bölgenin ayağa kaldırılması için öncelikle üretime yönelik adımlar atılması gerektiğini bölgeye devlet eliyle yatırım yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Özellikle son 15 aydır Kapıköy, Gürbulak, Esendere kapılarının kapalı olması nedeniyle esnafından, sanayicisine tüm kesimlerin sıkıntıya düştüğünü ifade etti.

Kapıların faal olması için daha önce mecliste önerge verdiklerini ve şu andaki sorunun çözümü noktasında da gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29