RoboVan ekibi başarıya doymuyor

2017 yılında Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan RoboVan ekibi başarıya doymuyor. Daha önce ortaya koyduğu başarılarda adından söz ettiren RoboVan ekibi 'Yapay Zeka Uygulamaları' kategorisinde TEKNOFEST'e katılım için sunulan ön tasarım raporu ilk turunu geçmeyi başardı.

RoboVan ekibi başarıya doymuyor

  Pandemiye rağmen çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi RoboVan ekibi çalışmalarına devam ediyor. Yapar Zeka Uygulamaları kategorisini başarıyla geçen Robovan ekibi, yarışmalarda iddialı olduğunu kanıtlıyor.

  Bundan sonraki süreçte lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile yarışacak olan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi RoboVan ekibi çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

  2017 yılında kurulduktan sonra Konya'da on birincisi düzenlenen Uluslarası Meb robot yarışmasına katılarak güzel başarılar elde eden Robovan ekibi, 2018 yılında ise Sivas'ta on ikincisi düzenlenen Uluslararası Meb Robot yarışmasına 6 kategoride katılım sağlayarak, yarışmada ilk defa katılım sağladığı Endüstriyel Robotik Kol kategorisinde dünya üçüncüsü olmayı başardı.

  2019 yılında Samsun'da on üçüncüsü düzenlenen Meb Robot Yarışmasında bir çok kategoride başarılı sonuçlar elde eden Robovan ekibi, 2019 yılında Teknofest yarışmalarına ilk defa katılım sağlayarak,  Fetih 1453 kategorisinde finalde İstanbul'da yarıştı.

  Bundan sonraki süreçte elektronik tasarım, İnsansız Hava Araçları, görüntü işleme ve yapay zeka konularına giriş yapılarak okul genelinde eğitim faaliyetleri başlayan Robovan ekibi çevre okullara ve üniversite öğrencilerine görüntü işleme projelerinde destekler de sağlamayı ihmal etmedi.

  2020 yılında Teknofest İnsansız Su altı yarışmalarına başvuran fakat pandemiden dolayı istenilen başarıya ulaşamayan Robovan ekibi, 2021 Yılında Teknofest ve Meb robot yarışları için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER