Rektör Şevli, öğrencilerle iftarda buluştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve eşi Duygu Şevli, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar’ın öğrenciler için verdiği iftar yemeği programında Van YYÜ Gevaş Meslek Yüksekokulu ve Van YYÜ Özalp Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Rektör Şevli, öğrencilerle iftarda buluştu

Van YYÜ’nün Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine katılan Rektör Şevli, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla öğrencilerle birlikte iftar yemeğinde bir araya gelme ve öğrencilerin taleplerini/beklentilerini dinleme fırsatı buldukları için çok mutlu olduğunu ifade etti.

İftar yemeğinde konuşan Rektör Şevli, “Zaman zaman ilçelerimizdeki Meslek Yüksekokullarımızı ziyaret ettiğimizde ‘gözden ırak olan gönülden de ırak olur’ türünden eleştirilerine maruz kalmaktayız. Pandeminin etkisinin zayıflamasıyla birlikte ilçelerimizde eğitim öğretimlerini sürdüren öğrencilerimizi de merkez yerleşkemizde düzenlenen etkinliklere davet ediyoruz ve katılabilmeleri için her türlü imkanlarımızı seferber ediyoruz. Üniversite yönetimi olarak bizler öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle bir araya gelebilmek, onlarla hemhal olup birliktelik ruhunu her defasında yeniden inşa edebilmek için her türlü gayreti göstermekteyiz. Bu sebeple bugün bu iftar programına özellikle Özalp ve Gevaş ilçelerimizdeki öğrencilerimiz davet edildi” dedi.

Konuşmaları sırasında öğrencilere bir müjde de veren Rektör Şevli, pandemiden dolayı iki yıldır yapılamayan Bahar Şenlikleri'nin bu sene Mayıs ayı içerisinde yapılacağını belirtti. Üniversitede sosyal etkinlikler konusunda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını, öğrencilerin de bunlara katılım sağlamalarını arzu ettiklerini ifade eden Rektör Şevli, ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarında da bu türden etkinliklerin olacağını da sözlerine ekledi.

Rektör Şevli ayrıca, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Başkan Vekili Nizamettin Ağar’a öğrencilere verdiği iftar yemeğinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar da iftar programında öğrencilerle sohbet ederek kendisinin Van’ın Özalp ilçesinde doğduğunu, şu an gümrük müşaviri olduğunu, zaman zaman Özalp MYO da özellikle Dış Ticaret programında okuyan öğrencilere staj imkânı sunduklarını belirterek, öğrencilerle iftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İftar programına Rektör Şevli ve eşi Duygu Şevli’nin yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof, Dr. Şenay Baydaş, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, iş insanı Hüsamettin Ağar, Gevaş MYO Müdürü Prof. Dr. Nazmi Yüksek, Özalp MYO Müdürü Doç. Dr. Özlem Orunç Kılınç ile birlikte öğrenciler ve akademisyenler katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29