PFDK'dan, Vanspor'a para cezası…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Vanspor'a, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları, saldırısı nedeniyle 36 bin TL para cezası verildi. Öte yandan aynı müsabakada tükürmesi nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilen Vanspor Kulüp Başkanına da 120 gün hak mahrumiyeti ve 45 bin TL para cezası verildi.

PFDK'dan, Vanspor'a para cezası…

Ligin 27. Haftasında İstanbul'da oynanan Esenler Erokspor mücadelesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, 36 bin 600 TL para cezası alırken, kulüp başkanı da ağır cezaya çarptırıldı.

Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, Bucaspor, Ankara Demirspor, 1461 Trabzon FK, Zonguldak Kömürspor, Karacabey Belediyespor, Kırklarelispor, Hes İlaç Afyonspor Kulübü, Esenler Erokspor, Diyarbekirspor ve GMG Kastamonuspor da çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Vanspor FK'nın, 25.02.2024 tarihinde oynanan Esenler Erokspor- Vanspor FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Vanspor FK'nın, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak'ın, rakip takım mensubuna yönelik tükürme eylemi nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak'ın, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 45 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen diğer takımlarla ilgili yapılan açıklamada ise, "Zonguldak Kömürspor A.Ş. sporcusu Hakan Çevik'in, 25.02.2024 tarihinde oynanan Zonguldak Kömürspor A.Ş.-Karacabey Belediye Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Karacabey Belediye Spor A.Ş. antrenörü Ömer Bulut'un, 25.02.2024 tarihinde oynanan Zonguldak Kömürspor A.Ş.-Karacabey Belediye Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Hes İlaç Afyonspor Kulübü görevlisi Ertan Öksüz'ün, 25.02.2024 tarihinde oynanan Hes İlaç Afyonspor Kulübü-Diyarbekir Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına, Diyarbekir Spor A.Ş. teknik sorumlusu Hakan Yılmaz'ın, 25.02.2024 tarihinde oynanan Hes İlaç Afyonspor Kulübü-Diyarbekir Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, güvenlik görevlilerine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kırklarelispor Futbol A.Ş. antrenörü Hüseyin Akoğlu'nun, 25.02.2024 tarihinde oynanan Kırklarelispor Futbol A.Ş.-Ankaraspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Esenler Erokspor Kulübünün, 25.02.2024 tarihinde oynanan Esenler Erokspor- Vanspor FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 31 bin 200 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER