PFDK'dan, Vanspor'a para cezası…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Vanspor'a, taraftarların neden olduğu saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 149 bin 600 TL para cezası verildi.

PFDK'dan, Vanspor'a para cezası…

Ligin 16. Haftasında Van'da oynanan 1461 Trabzon FK mücadelesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, 149 bin 600 TL para cezası aldı.

Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, Beyoğlu Yenir Çarşı, Bucaspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Esenler Erokspor ve Nazilli Belediyespor da çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Vanspor Fk'nın, 18.02.2024 tarihinde oynanan Acnturk Sigorta Vanspor FK-1461 Trabzon FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 40 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 19 bin 200 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 62 bin 400 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen diğer takımlarla ilgili yapılan açıklamada, "Kırşehir Futbol Spor Kulübünün, 17.02.2024 tarihinde oynanan Ankaraspor-Kırşehir Futbol Spor Kulübü TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş.'nin, 17.02.2024 tarihinde oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş.-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 6 bin 300 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş. Başkanı Ahmet Karadeniz'in, müsabaka sonrası akredite edilmediği yeşil zeminde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş. antrenörü Barkın Karabaş'ın, müsabaka sonrası akredite edilmediği yeşil zeminde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Bucaspor 1928 Kulübünün, 17.02.2024 tarihinde oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş.-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Esenler Erokspor Kulübü antrenörü Muhammet Gökalp'in, 18.02.2024 tarihinde oynanan Diyarbekir Spor A.Ş.-Esenler Erokspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Esenler Erokspor Kulübü antrenörü Muhammet Gökalp'in, müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Nazilli Belediyespor Kulübü Başkanı Şahin Kaya'nın, 18.02.2024 tarihinde oynanan Nazilli Belediyespor-Serik Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, akredite edilmediği yeşil zemine girmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Nazilli Belediyespor Kulübü Başkanı Şahin Kaya'nın, müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 52 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER