Öğrencilerin ulaşım çilesi bitmek bilmiyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin ulaşım çilesi bitmek bilmiyor. Özellikle sabah üniversiteye giderken ve akşam saatlerinden dönerken büyük sıkıntı yaşayan öğrenciler, gelen minibüslerin tıka basa dolu olmasından dolayı saatlerce yolda beklemek zorunda kalıyor.

Öğrencilerin ulaşım çilesi bitmek bilmiyor

Van YYÜ eğitim- öğretim gören öğrencilerin ulaşım çilesi her geçen gün artarak devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımın rahatlatılması için devre alınan yeni seferler de sorunun çözülmesinde yeterli olmadı.

30 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki ulaşım sorunu gündemdeki sıcak yerini tutuyor. Otobüs seferleri yetersiz olmasından dolayı Van YYÜ eğitim- öğretim gören öğrenciler, her gün otobüs ve minibüse binmek için dakikalarda kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

Van'ın en önemli sorunlarının başında gelen ulaşım sorunu, vatandaşları ve öğrencileri çileden çıkardı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde devam eden ulaşım sorununu gündeme taşıyan öğrenciler, sorununun biran önce çözüm bulması için yetkilileri göreve davet etti.

Van'da yaşanan ulaşım sorunu toplumun tüm kesimlerini etkileyen ciddi bir konu haline gelirken, şehir merkezinde trafik yoğunluğu da vatandaşlar yaşamlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Van YYÜ'de okuyan öğrenciler, toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden dert yakınırken, şehir merkezine gitmek için saatlerce yol kenarında beklemek zorunda kaldıklarını vurguladılar. Özellikle soğuk havalardan dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten öğrenciler, yıllardır devam eden soruna çözüm bulunmamasına ise tepki gösterdiler.

Öğrencilerin yanı sıra Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne giden hasta ve hasta yakınları da söz konusu güzergahta büyük bir ulaşım sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyor.

"HER GÜN DAKİKALARCA KUYRUKTA BEKLİYORUZ"

Yaşanan ulaşım sorununa tepki gösteren öğrenciler, "Yıllardır üniversite kampüsünde ulaşım sorunu devam ediyor. Defalarca dile getirilmesine rağmen bir türlü çözüm bulmuyor. Özellikle sabah üniversiteye gelirken ve akşam saatlerinde dönerken çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. 30 bini aşkın öğrenci var. Gelen her dolmuş tıka basa dolduruyor. Her gün dakikalarca kuyrukta bekliyoruz. Bu yetmiyormuş gibi birde şehir merkezine kadar ayakta yolculuk yapıyoruz. Havaların çok soğuk olmasına rağmen saatlerce yol kenarlarında boş minibüs veya otobüs bekliyoruz. Otobüsler çok kalabalık ve tıka basa doluyor. Özellikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde tedavi görmeye gelen hastalar otobüslerle seyahat ederken durum daha vahim hal alıyor. Yetkililerden biran önce bu soruna el atmalarını ve ulaşım sorununa bir çözüm bulmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER