Öğrenciler sinemayla buluşacak

"Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında, Van’da 20 Bin öğrenci sinemayla buluşacak.

Öğrenciler sinemayla buluşacak

   Türkiye'de sinemada film izleme imkânı bulamayan 1 milyon öğrenci, "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında beyaz perdeyle buluşuyor.
  Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Türkiye genelinde yapılan çalışma kapsamında, sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için hayata geçirilen projeyle birçok öğrencinin beyaz perdeyle tanışma imkânı bulacağını söyledi.

   Ortaöğretim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunulacak proje, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim Bakanlıkları, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

  Sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden büyük ilgi görmesi beklenen projenin açılışı yapıldı.

  Van ilinde 20 bin öğrencinin sinemayla buluşacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “81 ilde hayata geçirilen projeyle 1 milyon öğrenciye ulaşılması planlanıyor. Daha önce sinemayla buluşmamış, ya da gitme imkanı olmamış öğrenciler bu kapsama alındı. 22 Aralık tarihine kadar 20 Bin öğrenciyi Van AVM’de sinemayla buluşturacağız. Kültür Bakanlığının belirlemiş olduğu ve tavsiye edilen filmler izlettirilecek. Bütün ilçelerden öğrencilerimizi buraya getirerek sinemayla buluşturacağız. Güzel bir etkinlik. Ulaşım konusunda bize destek sunan Van Valiliğimize bu konuda teşekkür ediyoruz.  Müdürlüğümüze bağlı Temel Eğitim Bölümü tarafından organize edilen çalışma, bu gün itibariyle start aldı. Haftada iki gün yani Salı ve Çarşamba günleri öğrencilerimizi beyaz perdeyle buluşturacağız” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER