Necdet Takva yeniden TSO başkanı

Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, Cumartesi günü yapılan Tarım ve Hayvancılık Grubu (1. Meslek Grubu) seçimi ile tamamlandı. Gerçekleştirilen seçim sonrası 79 oy alan Necdet Takva, 10 grupta kazanarak yeniden Van TSO başkanı oldu. Zahir Kandaşoğlu ise 77 oyda kaldı.

Necdet Takva yeniden TSO başkanı

Van'da uzun süredir gündemden düşmeyen Van TSO 1. Meslek Komitesi ve Meclis Üye seçimi Cumartesi günü Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. 9'ar grup kazanan Mevcut Başkan Necdet Takva ve Zahir Kandaşoğlu arasında kıyasıya geçen seçim sonrası, 79 oy alan Necdet Takva, 10 grupta kazanarak yeniden Van TSO Başkanı oldu.

22 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen seçim sonrası Beyaz Liste 10 grupta, Mavi liste ise 9 grupta galip gelmişti. Seçim sonrası Mavi listenin yaptığı itirazlar önce ilçe, ardından il seçim kurulu tarafından kabul edilerek, 1. Gruptaki seçimin tekrarlanmasına karar verilmişti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası 1. Meslek Grubu olan Tarım ve Hayvancılık Grubu seçimleri Cumartesi günü ticaret odasında yapıldı. Sabah 09.00'da başlayan seçimler, 17.00'de sona endi. Söz konusu oylar sonucunda grupta üstünlük sağlayan Necdet Takva yeniden TSO Başkanı oldu.

1961 yılında kurulan ve yaklaşık olarak 18 bine yakın üyesi bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı esnaflar, Cumartesi günü tekrar sandık başına giderek, Tarım ve Hayvancılık Grubu için oy kullandı. Kentin önemli sanayi kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, böylelikle tamamlanmış oldu.

Yapılan seçimde Mavi Liste 79, Beyaz Liste 77, Kırmızı Liste 3 oy alırken, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Necdet Takva, kendisini yeniden bu göreve getiren üyelere teşekkür etti.

Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı seçimde, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2022, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER