Müzisyen Anar, Vanlı gençlere başarı öyküsünü anlattı

DAKA ile Van İl Halk Kütüphanesi’nin ortak çalışması ile düzenlenen "Gençlere İlham Veren Konferanslar" programının konuğu olan ünlü santuri, müzisyen Sedat Anar, Vanlı gençlere başarı öyküsünden söz ederek, eserlerinden çaldı.

Müzisyen Anar, Vanlı gençlere başarı öyküsünü anlattı

Hafta başında Van Kalesi’nde konser veren ünlü santuri, müzisyen Sedat Anar, önceki gün Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten İpekyolu Gençlik Merkezi’nde "Söz Gençlikte Söyleşi Programı”nda müziğin farklı alanlarında (bağlama, gitar, ney, erbane, piyano, kanun, keman ve şan) eğitim gören gençlerle buluştu.

Gençlerle hayat hikâyesini ve sanat yolculuğunu paylaşan Anar, başarı öyküsünü anlatması ile başlayan program ara ara santuru ile gönüllere dokunan bestelerini çalması ile devam etti.

Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesinde çobanlık yaptığı zamanlarda çaldığı cura ile sanat hayatının başladığını söyleyen Anar, Ankara sokaklarında yaptığı müzik zamanlarında santur ile tanıştığını ve bu tanışmanın hayatının dönüm noktası olduğunu belirtti.

Müzik yolculuğunun baya meşakkatli yollardan geçtiğini, birçok zorluk ile albümler oluşturduğunu, edebiyat, sanat, müzik ve santur ile alakalı dört kitap kaleme aldığını dile getiren Sedat Anar hayalleri için çalıştığını, hayallerine ulaştığı için pişman olmadığını müziğin, sanatın kendisi için çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

Gençlere, “Hayallerinizin peşinden gidin. İdeallerinize ulaşmak için mücadele etmekten geri durmayın”  diyen Anar, “Benim santur ile olan durumum bir aşk meselesiydi. Ben santura âşık olmuştum. Bu aşk Hacettepe Üniversitesi’nde burslu olarak okuduğum. Tarih bölümü 3. Sınıftan ayrılmama yol açtı. Beni ta İran’a götürdü. Türkiye’de santur hocası olmadığından dolayı santur eğitimi için 6 yıl boyunca İran’ın Tebriz kentine yolculuk yaptım ve her seferinde yolum Van’dan geçti. Bu nedenle Van’a özel bir ilgi duyuyorum” dedi.

Sedat Anar, hayat hikâyesi ve santuru ile salonda bulunan gençlere duygu dolu anlar yaşattı.

Daha sonra resim atölyesinde eğitim gören gençlerin kendi elleriyle yaptıkları tabloyu Sedat Anar’a takdim etmesiyle program son buldu.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER