Muradiye Şelalesi büyülüyor

Van'da doğal güzelliğiyle her mevsim görsel şölen sunan Muradiye Şelalesi, sonbahar ile birlikte seyrine doyumsuz bir güzellik oluşturuyor.

Muradiye Şelalesi büyülüyor

Van'ın Muradiye Şelalesi, her mevsimde olduğu gibi sonbahar mevsiminde de ziyaretçilerin akınına uğruyor. Yazın yeşili, kışın donmuş beyaz örtüsüyle 7'den 70'e herkesin hayran kaldığı Muradiye Şelalesi, sonbahar mevsiminde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Bendimahi Çayı'nda bulunan ve son bahar mevsiminde yağışlarla debisi yükselen Muradi Şelalesi, 20 metre yükseklikten akan coşkulu suyuyla seyrine doyumsuz bir görüntü oluşturuyor. Tabiat ile iç içe zaman geçirmek isteyen ziyaretçilerin yanı sıra turistlerin de her mevsim yoğun ilgi gösterdiği Muradiye Şelalesi, yılın her döneminde yansıttığı farklı güzelliklerle hayran bıraktırıyor.

Van'da 90 kilometre, Muradiye ilçesine ise 8 kilometre uzaklıkta bulunan, kışın donmuş haliyle, yazın ise adeta yeşilliğe bürünen Muradiye Şelalesi, sonbahar mevsiminde de görsel bir şölen oluşturuyor. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere her mevsim doyumsuz bir manzara sunan Muradiye Şelalesi, oluşturduğu doğal güzelliğiyle ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor.

Öte yandan Muradiye Belediyesi tarafından şelale bölgesinde oluşturulan seyir terasları, yürüyüş yolları, aydınlatma ve park alanları da şelalenin güzelliğine güzellik katıyor.

Kışın donmuş görüntüsü yazın ise gürül gürül akan akan suyuyla büyük ilgi gören şelale, özellikle gelin ve damatların da dış çekim için tercih ettiği mekanların başında geliyor. Bol bol hatıra fotoğrafı çeken vatandaşlar ise 20 metreden aşağı inen şelalenin karşısında çay içip günün keyfini çıkarıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Muradiye Şelalesi, özellikle son bahandaki güzelliğiyle büyülüyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER