Müdür İnanç, Sakarya’ya atandı

2014 yılından bu yana Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürüten ve kentte sporun gelişmesi için çaba harcayan Nevzat İnanç, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atandı. İnanç’tan boşalan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine ise, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy atandı.

Müdür İnanç, Sakarya’ya atandı

Spor alanında önemli başarılara imza atan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanırken, yerine ise Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy atandı.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “2014 yılından beri yürütmüş olduğu, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde Van’ın spor alanında başarı çıtasını daima yukarı çıkması için büyük çaba sarf eden ve ilimizin tesisleşme konusunda büyük emekleri olan, ayrıca KYK yurtlarında ve Gençlik çalışmalarında büyük organizasyon ve hizmetlerle fark yaratan Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı” ifadelerine yer verdi.

NEVZAT İNANÇ KİMDİR?

1969'da Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı. Yüksek Öğrenimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamlayarak Ziraat Mühendisi oldu. 1997 yılından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmaya başlayan İNANÇ, önce öğretmen olarak görev yaptıktan sonra sırasıyla Van Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünde Mühendis olarak çalıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu. Bu görevleri süresince yürüttüğü projelerle ilimize önemli hizmetlerde bulundu.

Gençlik yıllarında; Vanspor altyapısında başlayıp, Vanspor amatör takımı ve amatör lisansla profesyonel takıma kadar süren futbolculuk dönemi (1983-1988), Üniversite yıllarında ise Üniversiteler arası futbol turnuvalarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi futbol takımında oynadı. 3.Lige terfi maçlarında önce Köy Hizmetleri Sporda, sonrada Van Telekom Sporda yer aldı. (1988-1991) Ayrıca uzun yıllar amatör kulüplerde ve okul takımlarında hentbol, masatenisi oynadı. 2005-2006 ve 2017-2018 yılların da Belediye Vanspor As Başkanlığı yaptı. Bir dönem Van Belediyesini temsilen

Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği - Hal Hakem Kurulu Üyeliği yaptı. Kurucu Şube Başkanı olduğu Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Van Şubesi Kurucu Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2016-2019 yılları arasında Masa Tenisi Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliliği yaptı. Türkiye Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. Eğitim, kültür ve yardımlaşma amaçlı çeşitli derneklerde kurucu üyelik, yöneticilik ve bu derneklerde gençlik çalışmaları da yaptı. 2014 yılından bugüne kadar Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak asaleten yürüten İnanç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ARİF ÖZSOY KİMDİR?

1970 yılında Çorum’da doğdu. Evli ve 4 çocuk babası olan Arif Özsoy, İlk ve Ortaöğretimini Çorum’da tamamladı.

1998 yılında A.Ö.F. Sosyal Bilimler Fakültesinden, 2010 yılında ise A.Ö.F. İşletme Bölümünden mezun olan Özsoy, 1993-2005 Yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığında görev yaptı. 2005-2006 yıllarında Çorum Tapu Sicil Müdürlüğünde görev yapan Arif Özsoy, 2006-2011 yılları arasında Çorum Dernekler İl Müdürlüğünde görev yaptı.   2011-2013 yılları arasında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi sekreterliği, İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra, 2013-2015 yılları  arasında Sakarya Sabahattin Zaim Yurt Müdürlüğünde Yurt Müdürü olarak  görev aldı.  2015 Yılında Sakarya KYK İl Müdürü olan Arif Özsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 16 Nisan 2019 tarihli kararnamesiyle Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve atanmıştır. 9 Temmuz 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine asaleten atanan Arif Özsoy yeni yayımlanan kararnameyle Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atandı.

İl Müdürü Özsoy’un Ramazan Bayramından sonra göreve başlaması bekleniyor.

Van Bölge Gazetesi: Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2022, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29