Müdür Görentaş'tan çiftçilere ziyaret

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Veziroğlu ve beraberindeki teknik personelle, Tuşba ilçesindeki çiftçileri ziyaret etti. Üretim alanlarını kontrol eden Müdür Görentaş, üreticilerin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik bilgi alışverişinde bulundu.

Müdür Görentaş'tan çiftçilere ziyaret

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, çiftçilere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Tuşba ilçesindeki çiftçileri ziyaret eden Müdür Görentaş, üreticilerin sorunları dinleyip, çözüm önerilerine yönelik bilgi aldı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklığın üreticileri olumsuz etkilediğini belirten Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, bu yıl beklenen yağışların olduğunu ve çiftçilerin beklediği hasadı elde etmelerini ümit ettiklerini vurguladı.

Çiftçilerin tarlada yaptıkları çalışmalarını yerinde incelemek üzere Tuşba ilçesini ziyaret eden Müdür Görentaş, çiftçilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Müdür Görentaş, ayrıca sürü büyütme ve yenileme desteği, çiğ süt desteği, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği, hayvan hastalıkları tazminatı desteği, dane zeytin desteği, kırsal kalkınma yatırımları desteği, hububat, baklagil ve dane mısır desteği, hayvan gen kaynakları desteği, uzman eller projesi desteği, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyon desteği, alan bazlı verim kaybı desteği, alan bazlı verim kaybı desteği ve organik arıcılık desteği ödemelerinin de başladığını müjdeledi.

 Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER