Müdür Bedevioğlu, TRT Gap radyosuna konuk oldu

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu TRT Gap radyosu ‘Yöremizden’ programına konuk olarak Tuşba Kaymakamlığına bağlı Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün maske üretim merkezi hakkında bilgiler verdi.

Müdür Bedevioğlu, TRT Gap radyosuna konuk oldu

       Tuşba İlçe Kaymakamlığının tahsis ettiği binada faaliyet gösteren maske yapım merkezinde Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü maske yapım merkezi koordinatörü Cemile Soysal TRT Gap radyosu ‘Yöremizden’ canlı yayın programına konuk olarak sunucu Aslı Hocaoğlu’nun sorularını yanıtladılar.

    İlk olarak canlı yayına telefon ile bağlanarak faaliyetler hakkında bilgiler veren Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, “Tuşba Kaymakamlığı himayesinde üretime dayalı olarak özellikle pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik istihdama dayalı kurslarımız devam etti ve bunlardan birtanesi de maske yapım kursumuzdur. Bazı vatandaşlarımızın meslek edinme ve istihdama dayalı programlara katılma adı altında talepleri oldu bizler de Tuşba İlçe Kaymakamımız Sayın Furkan Duman beyefendiye ilettik ve kendisi de memnuniyetle bu durumu karşıladı. İlçe Kaymakamımız Sayın Furkan Duman beyefendi Kaymakamlığa ait bir binayı tamamen maske yapımı ve koruyucu kıyafet üretimi olarak kullanılması şartıyla bize tahsis etti. Bizler de, usta öğreticimiz Cemile Soysal koordinesinde Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde kursumuzu açtık. Hali hazırda 25 kursiyerimiz Kaymakamımızın himayesinde Halk Eğitim Merkezimizin bünyesinde ve iş-kur Müdürlüğümüzün desteği ile bazı kurumlarımıza, dar gelirli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize ihtiyaç halinde maske dağıtmak üzere açılan kursta faaliyet gösteriyoruz.Pandemi sürecinde biliniyor ki Devletimiz olağan bir çaba ile bu hastalıkla mücadele ederken bizim de bir katkımız olsun anlayışı ile Cemile Soysal hanımın bize müracaatı ve Tuşba İlçe Kaymakamımız Sayın Furkan Duman beyefendinin desteği ile bu kursu açmış olduk” ifadelerini kullandı.

    Tuşba İlçe Kaymakamlığının desteği ile maske üretimini yapabildiklerini söyleyen maske yapım merkezi koordinatörü Cemile Soysal ise, “Daha önce ben bu işi Şırnak ilinde sürdürüyordum. Van ilimize gelir gelmez ilk olarak Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke Beyi ziyaret ederek bu projemden bahsettim ve kendileri de beni Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu’na yönlendirerek kursumuzu açtı. İlk olarak 25 bayan kursiyer aldım yanıma ve kendileri de hem bütçe hem de işi öğrenme babında ailelerine maddi anlamda da katkıda bulunuyorlar. Kursiyerlerimiz tarafından bir günde 3 bin aylık ise 75 bin maske yapıyoruz kursumuzda. Kursumuzu açtığımız hafta Sayın Kaymakamımız bizleri ziyaret etti ve buradaki aktif faaliyetimizi gördü ve hemen bizlere maddi olarak desteklerini sundular ve kendileri destek verdikçe kadınlarımız da bundan feyz alarak daha da güçlü bir şekilde kendi ayakları üzerinde durabileceklerini öğrendiler. Tuşba İlçe Kaymakamımız Sayın Furkan Duman beyefendiye sizlerin aracılığı ile desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

    Son olarak konuk olan kursiyerlerden Elif Sürme ve Yıldız Gülgör, böyle bir kursu açarak bizlere istihdam sağladıkları için Tuşba İlçe Kaymakamımız Sayın Furkan Duman beyefendiye,Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Bakır Bedevioğlu’na ve maske yapım merkezi koordinatörü Cemile Soysal hanımefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz dediler. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29