Milletvekili Karaduman, Van Çevre Yolu’nu sordu

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, yaklaşık 11 yıldır bitirilemeyen Van Çevre Yolu’nun son durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yazılı soru önergesi olarak iletti.

Milletvekili Karaduman, Van Çevre Yolu’nu sordu

     Daha önce de birçok kez Van’ın belli sorunlarını Meclis’e taşıyan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, bu kez uzun yıllardır sürüncemede kalan ve bitirilemeyen Van Çevre Yolu’nun son durumunu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

    Milletvekili Karaduman, yapımı 11 yıldır devam eden Van Çevre Yolu’ nun, şehir merkezindeki trafiği rahatlatması ve ilin ekonomisine yapacağı katkılar dolayısıyla bir an önce bitirilerek faaliyete açılmasının elzem olduğunu belirterek, “Arazi yapısı açısından bakıldığında elverişli bir güzergâhı takip ettiği görülen yolun uzun zamandır bitirilmemiş olması ciddi ihmallerin olduğunu göstermektedir. Bu konuda Bakanlığınızın gerekli inisiyatifleri alarak yolu tamamlaması beklenmektedir” ifadelerini kullandı.

    Karaduman, şu soruları sordu: “Yapımına 2010 yılında başlanılan Van Çevre Yolu’ nun yapımında hangi prosedür izlenmektedir? Yolun şimdiye kadar tamamlanmamış olmasının sebebi nedir? Van Çevre Yolu’ nun yapımı için başlangıçtan günümüze kadar toplamda ne kadar ödenek ayrılmıştır? Bakanlığınız yapım çalışmalarını denetliyor mu? Yüklenici kurum ya da firmalardan kaynaklı gecikme için firmalara veya ihmali olan kişilere yönelik yasal yaptırım süreci işletiliyor mu? Bugüne kadar çevre yolunun yapımının gecikmesine sebep olan kişi ve kurumlara herhangi bir cezai yaptırım uygulanmış mıdır? 5. Bakanlığınız Van Çevre Yolu’ nun bir an önce tamamlanması için kamulaştırma ve benzeri hangi çalışmaları yapacaktır?”

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2021, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER