Milletvekili Aday Adayı Coşkun'dan Van Âşıklar Kültür Evi'ne ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek geçtiğimiz hafta milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Selçuk Coşkun, önceki hafta açılışı yapılan Van Âşıklar Kültür Evi'ni ziyaret etti. Kültür evinde aşıklarla bir araya gelen Milletvekili Aday Adayı Coşkun, milletvekili olması halinde Van'ın kültür ve sanatına değer katacaklarını vurguladı.

Milletvekili Aday Adayı Coşkun'dan Van Âşıklar Kültür Evi'ne ziyaret

Van'da yıllardır süre gelen âşıklık geleneğinin yaşatılmasını sağlamak amacıyla kurulan Van Âşıklar Kültür Evi, önceki hafta görkemli bir geceyle hizmete açılmıştı. Emekli sanatsever Sefer Yuka tarafından kurulan Van Âşıklar Kültür Evi, yoğun bir şekilde ziyaret edilmeye devam ediyor.

Her Cuma akşamı Âşık Çağlari (Mehmet Akçay) ve Ozan Kâzımi (Kazım Gülle) tarafından düzenlenen gecede, Kültür Evi'ne gelenler unutulmaz bir gün yaşatılıyor.

Bu kapsamda Van Âşıklar Kültür Evi'ni ziyaret eden ve Âşık Çağlari ve Kazım Gülle ile uzun uzun sohbet eden Cumhuriyet Halk Partisi Van Milletvekili Aday Adayı Selçuk Coşkun, Van'da aşıklık geleneğinin sürdürülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Âşık Çağlari ve Ozan Kâzımi tarafından atışmaların gerçekleştiği, türkülerin söylendiği gecede, Cumhuriyet Halk Partisi Van Milletvekili Aday Adayı Selçuk Coşkun da, âşıklara eşlik ederek türkü söyledi.

Urartu Oteli karşısında, Büyükşehir İş Merkezi yanında hizmete açılan Van Âşıklar Kültür Evi'nde, her hafta Cuma akşamları şiir ve müzik dinletileri yapılırken, düzenlenen programlar ise ilgi odağı oldu.

"VAN'IMIZIN KÜLTÜR VE SANATINA DEĞER KATACAĞIZ"

Gecede Aşıklık kültürünün önemine vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi Van Milletvekili Aday Adayı Selçuk Coşkun, "Emekli sanatsever Sefer Yuka ilimizi güzel bir kültür evi kazandırmış. Van'da aşıklık geleneğinin sürdürülmesi gerekiyor. Gerçekten Van'da böyle bir mekana ihtiyaç vardı. Emeği geçen ve böyle bir mekanı Van'a kazandıran Sefer beye teşekkür ediyorum. Van Âşıklar Kültür Evi'nin ayakta kalması için desteğe ihtiyaç var. Bizler de birer Vanlı olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek Milletvekili aday adayı oldum. Allah nasip ederse, milletvekili olursak Van'ımızın kültür ve sanatına değer katacağız. Van Âşıklar Kültür Evi'nin daha iyi yerlere gelmesi için çabalayacağız. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Âşık Çağlari (Mehmet Akçay) ve Ozan Kâzımi (Kazım Gülle) ağabeyimiz de söyledikleri türkülerle bizleri mest ettiler. Fırsat buldukça her hafta düzenlenecek olan programlara katılacağım" dedi.

Âşık Çağlari (Mehmet Akçay) gecede Cumhuriyet Halk Partisi Van Milletvekili Aday Adayı Selçuk Coşkun için, 'Hır Bizim Evde Mır Bizim Evde' türküsünü seslendirdi.

Öte yandan gecede Ekrem Babier'in yoğurduğu çiğ köfte, beğeni aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29