Meslek lisesi öğrencilerine temel iş güvenliği konusunda eğitimler verildi

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri sağlık ve güvenlik birimi tarafından meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik "Temel İş Güvenliği" eğitimleri verilmeye başlandı.

Meslek lisesi öğrencilerine temel iş güvenliği konusunda eğitimler verildi

Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin temel iş güvenliğine yönelik eğitim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işyeri sağlık ve güvenlik birim sorumlusu Murat Motor tarafından verilen eğitimlerde, öğrencilerin eğitim ve çalışma ortamında karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı alınacak tedbirler ve bu tedbirlere yönelik alınacak güvenlik önlemleri öğrencilere aktarıldı.

İş güvenliği Uzmanı Murat Motor, belirli periyotlarda bu önemli konu hakkında öğrencileri eğitime tabi tuttuklarını belirterek, özellikle meslek liselerinde okuyan öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini dile getirdi.

Motor, "Meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilere verilmesi gereken en önemli eğitimler arasında temel iş güvenliği eğitimi yer alır. Temel iş güvenliği eğitimlerini  belirli periyotlarda okullarda tekrarlıyoruz. Okul ortamında öğrencilerin tehlike ve riskleri tanıması, korunma yöntemlerini öğrenmesi, önemli bir süreçtir. Öğrencilerimize guruplar halinde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bu eğitimlerin gerek öğrencinin eğitim hayatında, gerekse sonraki iş hayatında önemli yeri oluyor. Bundan dolayı bizler bu eğitimleri çok önemsiyoruz" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER