Ligde son 7 hafta...

TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta 31. Hafta karşılaşmalarının da geride kalmasıyla, ligin bitimine 7 haftalık bir maraton kaldı.

Ligde son 7 hafta...

  Kalan son 7 haftalık maraton özellikle Play-Off mücadelesi veren 6 takım için zorlu geçecek. 

  Çünkü puanlar birbirine çok yakın ve kopma yok kendini garantiye alan takımda yok. 

  Ligin 31. Hafta maçlarında Play-Off mücadelesi veren takımlar puan kaybı yaşarken, haftayı galibiyetle kapatan tek takım Kırşehirspor oldu.

  Temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor ise kendi sahasında 2 puan kaybetmesi çokta bir karamsarlık yaratmadı. Çünkü rakiplerimizin de puan kaybı yaşaması sıralamaya etki etmedi. 

  Tabi kazanmış olsaydık yakın takipçimizle aramızdaki puan farkı 2'ye çıkmış olacaktı. 

  Ama olmadı. Şimdi bunları unutup kalan son 7 haftalık maratonu çok iyi değerlendirmeli ve artık puan kaybetmemeliyiz. Şehrinde tamamıyla Play-Off’a kilitlendiği bu süreci istikrarlı bir şekilde atlatmalıyız.

  Bu hafta Çarşamba günü deplasmanda Serikspor ve Pazar günü ise içeride Kardemir Karabükspor maçlarımız var. Temsilcimiz bu 2 maçı galibiyetle kapatırsa bence Play-Off garanti olur kalan haftalarda ise sıralama için oynarız. 

  Yani Play-Off’u garanti ettikten sonra, ligi 2. ve ya 3. Sırada bitirmemizde önemli. Çünkü Play-Off maçlarının avantajının temelini de bu süreçte atmalıyız. 

  En azında ligi 2. ve 3. Sırada bitirip Play-Off maçlarının ilkini deplasmanda oynamamız çok önemli bir avantaj sağlar.

  Temsilcimiz Vanspor 57 puan ve averajla 2. sırada yer alırken, Sakarya 57,  Kırşehirspor 56 ve Kırklarelispor ise 54 puanla 5. Sırada yer alıyor. 

  Tabi potada bu takımlar yer alırken, 6. Sırada 52 puanlı Etimesgut ve yine 7. Sırada 52 puanlı Bodrumspor'da potaya girebilecek takımlar olarak görünüyor. Bu çerçevede de mücadelelerini sürdürüyorlar. 

  Evet potada tablo bu. Bu tabloya baktığımızda yaşayacağımız puan kayıplarının neye mal olacağını görüyoruz. 

  O açıdan şehrinde tamamıyla Play-Off’a kilitlendiği bu son 7 haftayı çok dikkatli atlatmalıyız. 

  Temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor son 7 haftada evinde oynayacağı 3 maçı kesinlikle kazanmalı ve deplasmanda ise oynayacağı 4 maçta ise yine puan veya puanlar almalıdır.  

  Bu çerçevede Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Serikspor maçı inşallah bir serinin başlangıç maçı olur. 

  Bu maçı kazandığımızda hem Bayburtspor maçı telafi edilmiş olur hem de Play-Off yolunda çok avantajlı bir konum elde edilmiş olur. 

 Temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor Serik deplasmanındayken, Sakaryaspor küme düşmeme mücadelesi veren Elazığspor deplasmanında olacak. 

  Bir diğer takım Kırşehirspor ise Deplasmanda Sivas Belediyespor'la oynarken, Kırklarelispor ise Kardemir Karabükspor deplasmanında olacak. Ligin 32. Hafta maçlarına baktığımızda Serikspor deplasmanından eli boş dönmemeliyiz. Ben takımımıza inanıyor güveniyor, şimdiden takımımıza başarılar diliyorum. 

  İnanıyoruz ki takımımız kentimizin heyecanla beklediği Play Off heyecanını estirecek ve kentimiz bu heyecanı yeniden yaşayacaktır. 

  Buradan da kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün açıklaması sonrasında sesiz kalmayan astıkları bayrak ve pankartlarla takımımıza moral ve kentimize futbol heyecanı getiren herkese çok teşekkür ediyoruz.

   Her zaman şunu deriz. Başarı birliktelikle gelir. 

  Bugün kentimizde takım etrafında oluşmuş bir birliktelik vardır.

  İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz önce Play-Off’u ardından da TFF 1. Ligi kentimize getirecektir.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29