Kışla önündeki bariyerler kaldırıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın talimatlarıyla daha önce Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Çaldıran Belediyesi, Gevaş İlçe Emniyet Amirliği önündeki bariyerlerin kaldırılması ardından, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir kışlası önünde bulunan bariyerler de kaldırıldı.

Kışla önündeki bariyerler kaldırıldı

Yaklaşık 4 ay önce Tokat Valiliği'nden, Van Valiliği'ne atanan Vali Dr. Ozan Balcı, kentte yaptığı hizmetlerle takdir topluyor. Göreve başlarlar başlamaz Van Valiliği çevresinde bulunan bariyerleri kaldırılması talimatı veren ve valilik bahçesini halka açan Vali Balcı, Vanlıların takdirini toplamıştı.

Daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Çaldıran Belediyesi, Gevaş İlçe Emniyet Amirliği önünde bulunan güvenlik bariyerlerinin de kaldırılması talimatını veren Vali Balcı, önceki gün ise, verdiği talimatla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir kışlası önünde bulunan bariyerler de kaldırıldı.

Daha önce güvenlik nedeniyle Van Valiliği, İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Çaldıran Belediyesi, Gevaş İlçe Emniyet Amirliği etrafına bırakılan beton bariyerler, iş makinelerinin yardımıyla kaldırılmıştı.

Van'a atandığı ilk günden bu yana vatandaşlarla iç içe olan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilk olarak Van Valiliği önünde bulunan bariyerlerin kaldırılması talimatının ardından, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Çaldıran Belediyesi, Gevaş İlçe Emniyet Amirliği'nin ardından, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir kışlası önünde bulunan bariyerler de kaldırıldı.

2017 yılından bu yana bırakılan beton bariyerlerin kaldırılması mahalle sakinleri ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir kışlası önünde, hafta sonu yapılan çalışmayla tüm beton bariyerler kaldırılarak, daha önce trafiğe kapatılan yol, yeniden açıldı.

Kent genelinde birçok kurumun önünde bulunan beton bariyerlerin kaldırılmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren vatandaşlar ise, beton bariyerlerin kaldırılması talimatı veren Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'ya teşekkür etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER