Keşiş Gölü’ne doğa gezisi

Van'ın Gürpınar Belediyesi Erek Dağı eteklerindeki 2 bin 500 rakımlı Keşiş Gölü'ne doğa ve yürüyüş gezisi düzenledi.

Keşiş Gölü’ne doğa gezisi

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen gezi programında doğaseverler rengârenk çiçeklerin açtığı Keşiş Gölü'nde doğal güzellikler ve eşsiz değerlerle buluştu.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan göl, yeşilin, mavinin ve rengarenk çiçeklerin buluştuğu eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

Milattan önce 685-645 yıllarında hüküm süren Urartu Kralı II. Rusa tarafından Erek Dağı'nın eteklerinde akarsu vadisinin önünü kapattırmasıyla oluştuğuna inanılan göl, etrafında bulunan bereketli meralar sayesinde binlerce küçükbaş hayvan için yayla görevi görüyor.

Sahip olduğu doğasıyla farklı kuş ve canlı türlerine de ev sahipliği yapan Van’ın "saklı cenneti" arasında gösterilen Keşiş Gölü, şehrin ve iş hayatından uzaklaşıp doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyen doğaseverleri ağırlıyor.

Gürpınar Belediyesi organizasyonuyla, gölün doğal güzelliklere dikkat çekmek için yürüyüş ve fotoğraf etkinliği düzenlendi.

Doğa rehberi Kenan Çiftçi, havaların ısınmasıyla birlikte 60 kişiden oluşan ekiple bölgeye geldiklerini söyledi.

Gölün, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunduğunu belirten Çiftçi, “Bugün ilk defa Keşiş Gölünü gören katılımcılarımız vardı. Hepsi bu güzelliklere hayran kaldı. Doğaseverlerle birlikte gölün etrafında yürüyüş yaptık. Desteklerinden dolayı Gürpınar Belediyesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Doğaseverlerden Şenay Özdemir Özer ise uzun bir yolculuktan sonra göle vardıklarını söyledi.

Özer, “Buranın muhteşem bir doğası var. Açıkçası bölgede Van Gölünden sonra beni bu kadar etkileyecek bir gölün varlığını bilmiyordum. Gölün etrafındaki çiçekler, yaptığımız dağ tırmanışı, eşsiz doğal yapısı çok güzel. İyi ki gelmişimi çok memnun kaldım. Etkinliği düzenlediği için Gürpınar Belediyesine ve Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'a çok teşekkür ediyoruz” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER