Kayatürk: Erdoğan'ı yeniden külliyeye göndereceğiz

Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker ve bazı ilçe başkanları partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçti. AK Parti Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen rozet takma töreninde konuşan Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye'yi hak ettiği yere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte taşıyacaklarını belirterek, Erdoğan'ı yeniden külliyeye göndereceklerini vurguladı.

Kayatürk: Erdoğan'ı yeniden külliyeye göndereceğiz

Törende söz alan Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker ise, Millet İttifakı'nın kendilerini temsil edemez hale geldiğini belirterek, partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldıklarını ve ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden başkan yapacaklarına söz verdi.

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ise, AK Parti ailesi olarak dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olduklarını ve önemli değerlerinin olduğunu belirterek, bu değerlerin başında da sadakat, birlik ve beraberliğin geldiğini ifade etti. Başkan Güray, AK Partili seçmenlere de çağrıda bulunarak, herhangi bir rehavete kapılmadan, 28 Mayıs Pazar günü sandık başına giderek oy kullanmasını istedi.

Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, İpekyolu İlçe Başkanı Hanifi Taşkıran, Erciş İlçe Başkanı Kamuran Simeklioğlu, Edremit İlçe Başkanı Harun Sevimli ve Tuşba İlçe Başkanı Fehmi Yıldız partilerinden istifa ederek AK Parti Van İl Başkanlığı'na katıldı. Partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçen Deva Partililer için rozet takma töreni düzenlendi.

PEKER: "ÜLKEMİZİ ZARARA SÜRÜKLEYEN BU YAPININ YANINDA DURMAYI KENDİMİZE KABUL ETTİREMEZDİK"

Düzenlenen törende ilk olarak söz alan Deva Partisi İl Başkanı Erdinç Peker, uzun soluklu bir seçim sürecinden geçtiklerini belirterek, "Beraberce büyük emekler harcadığımız, maddi manevi elimizden gelenin fazlasını yapmış olduğumuz partimiz tarafından seçim sürecinde tamamen yalnız ve başka partilerin ellerine teslim edildik. Emeklerimizin karşılığı olarak bize dayatılan bu tavır asla tarafımızca kabul edilebilir değildi. Bizler yine de sabrettik ve sivrilen taraf olmak istemedik. Van'daki çabamızın ürünü olan ve partimize teşkilat içinden ve dışından onlarca aday adayı başvurusu yapılmasına rağmen, bizlerden bir isim bile millet ittifakı milletvekili listesinden ilimizde aday gösterilmedi. Aday gösterilmemesi dışında, seçim süreci boyunca tek taraflı yürütülen bir süreç olması için sürekli dışarda bırakılmaya çalışıldık. Bu süreçlerin tamamında Deva Partisi genel merkezinin de duyarsızlığı bizi ziyadesiyle üzdü. Uzun süre emek verdiğimiz ve de Van halkı tarafından büyük teveccüh gördüğümüz süreçlerimizin sonunda kişilerin şahsi ihtirasları sebebiyle emeklerimizin tamamını görmezden gelinmiştir. Bunun yanında, ülkemizin selameti ve geleceği için umut beslediğimiz Millet İttifakı ve Deva Partisi bizleri ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştır. Bizler daha iyi bir gelecek için oluşumların olmasını beklerken, ülkemizi zarara sürükleyen bu yapının yanında durmayı kendimize kabul ettiremezdik. Şer odaklarıyla hareket eden, gizli kapılar ardında kabul edilemez pazarlıklar yapan Millet İttifakı temsilcileri bizi temsil edemez duruma geldiler. Bu rahatsızlığımızı defalarca dile getirdik, lakin sesimizi duyuramadık" dedi.

PEKER: "İKİNCİ TURDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ"

Deva Partisi Genel Merkezi'nin sadece birkaç şahsı milletvekili yapmak amacıyla teşkilatlarının çoğunu görmezden geldiğini belirten Peker, "Emek harcadığımız, gecemizi gündüzümüzü verdiğimiz Deva Partisi Genel Merkezi ise sadece birkaç şahsı milletvekili yapmak amacıyla teşkilatlarının çoğunu görmez ve duymaz oldu. Tüm bunların sonucuyla yol arkadaşlarımla kararımızı tekrar gözden geçirmek için bir araya geldik ve yoğun istişareler yaptık. Sabırlı ve çok düşünerek hareket ettik. Günün sonunda devletimiz, milletimiz ve de vatanımız için bütün emeklerimizden feragat edip doğru duran tarafta olmayı kendimize görev saydık. Bizler sadece siyaset hesabı olan bir topluluk değiliz. Önceliğimiz güçlü bir Türkiye'dir. Millet ittifakı bu anlamda sürekli zaafiyetler gösterip her pazarlık masasında kolunu bacağını bırakmayı kabul eden bir oluşum olmuş, gördüğümüz durum itibariyle de ülkeyi yönetemeyeceklerine kanaat getirmiş bulunmaktayız. Doğru olan, ülkemizin ve devletimizin devamlılığını sağlayacağına inandığımız Ak Parti saflarına geçmeyi kendimiz ve ülkemiz için bir görev kabul etme kararı almış bulunmaktayız. Herhangi bir pazarlık yapmadan, sadece ülkemizin bekası için gerekli tüm çalışmaları yapacağımıza ve de ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

PEKER: "HER ZAMAN DOĞRUNUN YANINDA OLACAĞIZ"

Seçime sayılı günler kalmasına rağmen bedenlerini taşın altına koyarak çalışacaklarını belirten Peker, "Millet ittifakının bize yaşatmış olduğu büyük hayal kırıklığı ile büyük paradokslar yaşadığımız günlerde Sayın Milletvekilimiz Burhan Kayatürk ağabeyimiz ile istişare etme fırsatı bulduk Ve bizleri gerçekten ikna edecek, davasının samimiyetine inandıracak ciddi argümanlar ortaya koydu. Kendisinin bu yolda ne denli büyük emekler verdiğini zaten seçim süreçlerinde gördük. Bu davaya ve samimiyete bizler de inandık. Kendisinin süreçte katkısı çok büyük olmuştur. Öncelikli olarak en büyük teşekkürü kendisine ediyoruz. Ayrıca yine Burhan Kayatürk ağabeyimizin aracılığı ile buluştuğumuz, bize büyük nezaket ve samimiyetle süreçlerini anlatan, aynı saflarda bulunmamız gerektiğini ileten AK Parti Van İl Başkanımız Emre Güray'a da ayrıca teşekkür etmek isterim. Genelde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, yerelde Sayın Milletvekilimiz Burhan Kayatürk ile beraber ülkemize daha fazla hizmet edeceğimize inanıyorum. Seçime sayılı günler kala elimizi değil, bedenimizi taşın altına koyup Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha başkan seçtirmek için var gücümüzle çalışacağımıza ve ülkemizi şer odaklarına teslim etmeyeceğimize söz veriyoruz.  Van için Türkiye için şahsi hesap yapmayacağız, her zaman doğrunun yanında olacağız. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz ve bu doğrunun Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiriyor, AK Parti saflarına geçtiğimizi beyan ediyoruz. Ülkemize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun. Buradan sizlerin huzurunda yaklaşık 1,5 yıldır il başkanlığı görevini üstlendiğim, her şart ve her görevde şahsımı ve yol arkadaşlarımızı hiç bir zaman yalnız bırakmayan, sadece yönetimlerimiz değil, Van'daki yaklaşık 6 bin üyemize, il başkanlığı yönetimime ve ilçe kademe yönetimlerine şükranlarımı arz ediyorum. Bizler büyük bir aileydik, şimdi daha büyük bir aile olduk. Bu vesileyle bu oluşumda emeği geçen, bir araya gelmesine vesile olan isimsiz kahraman arkadaşlarıma teşekkür eder, tekrardan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

GÜRAY: "HERHANGİ BİR REHAVETE KAPILMAMAMIZ GEREKİYOR"

Daha sonra söz alan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ise, çok anlamlı bir birliktelik için bir araya geldiklerini belirterek, "14 Mayıs seçimleri sonrasında ikinci turda 28 Mayıs'ta Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir seçimin arifesinde bu kadar kıymetli katılımcının ailemize gelmiş olması, bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu sıkıntılı süreçte devletin bekasını, geleceğini, Türkiye yüzyılını ilgilendiren bu zorlu süreçte, hiçbir koşul sunmaksızın ailemize katıldıkları için hepsine tekrardan teşekkür ediyorum. Tabii ki 14 Mayıs'ta bizlere teveccüh gösterdiniz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccüh gösterdiniz. Fakat 28 Mayıs'ta daha zorlu bir seçim kulvarındayız. Biz tüm seçmenlerimizin herhangi bir rehavete kapılmadan, 28 Mayıs Pazar günü sandık başına giderek oyunu kullanmalarını rica ediyoruz. Herhangi bir rehavete kapılmamamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız için tekrardan tüm Van halkından destek istiyoruz. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız bir canlı yayın esnasında özellikle Van iline olan hem gönül kırgınlığını, hem gönül bağlılığını belirtti. Burası bizler için çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm AK Parti teşkilatları, bakanlarımız, milletvekillerimiz, il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, sonuç ne olursa olsun, bize oy versin veya vermesin, 1 milyon 129 bin vatandaşımızın hizmetkârları olmak üzere, tüm yatırımlarımıza oy potansiyeline bakılmaksızın 694 mahallenin tümüne hizmetler götürmeye devam edeceğiz. Hizmetleri sonuna kadar kovalayacağız. Allah'ın 28 Mayıs gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrardan 13. Cumhurbaşkanı olarak külliyeye taşıyacağız. Tekrardan katılımlarından dolayı Erdinç Peker ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. AK Parti ailesi olarak dünyanın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bizi biz yapan değerlerimiz var. Bu değerlerin başında da sadakat, birlik ve beraberlik geliyor. O yüzden katılımlarından dolayı il başkanıma ve tüm teşkilatına ailemize, yuvamıza, evimize hoş geldiniz diyorum. Bundan sonra da inşallah hep birlikte bu süreci ve bundan sonraki süreci hep birlikte omuzlayarak götüreceğiz" dedi.

KAYATÜRK: "SİYASET GERÇEKLİK İSTER"

Son olarak salondakilere hitap eden AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Öncelikle çok kıymetli il başkanımız, ilçe başkanlarımıza, teşkilatlarımıza kendi yuvalarına, kendi evlerine döndüklerinden dolayı hoş geldiniz diyorum. İl Başkanımız Erdinç Bey ekibiyle beraber niçin AK Parti'ye katıldığını net bir şekilde dile getirdi. Siyaset gerçeklik ister. Gerçekliği olmayan siyasi mühendislikler tutmaz, Millet İttifakının tutmadığı gibi, Millet İttifakında baktığınız zaman İslamcı Saadet Partisi ile sosyal demokrat olarak bilinen CHP'yle, uç milliyetçi parti olarak bilinen İYİ Parti'nin olmaması gibi, şuanda Cumhur İttifakına baktığınız zaman bütün partilerin kitleleri birbirine yakındır. İslami hassasiyetleri var. Aile değerlerine önem veriyorlar. MHP ile AK Parti'nin bir araya gelmesi gayet normaldir. Bir arada olabilir ancak öbür tarafa baktığımızda birbirine zıt olan grupların bir araya geldiği ve bir arada bulunmak için her türlü çabayı göstermelerine rağmen ama kitlelerini kavuşturamadıklarını çok net bir şekilde görüyoruz. Bugün bu kardeşlerimiz gerçeği görerek partimize teşrif etmişlerdir. Biz bu teşriflerini çok kıymetli buluyoruz. Çok anlamlı buluyoruz. DEVA Partisi'nin hem il başkanı hem de Van'ın 4 büyük ilçenin başkanı ve yönetimiyle beraber gelip partimize katılması sevindiricidir" diye konuştu.

KAYATÜRK: "CUMHURBAŞKANIMIZA KAYBETTİRMEK İÇİN YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN BÜTÜN ODAKLAR BİR ARAYA GELDİ"

Millet İttifakının kimseye umut olmadığını gördüklerini belirten Kayatürk, "Uydurma anketlerle, çeşitli mühendislik çabalarıyla Cumhurbaşkanımıza kaybettirmek için yurt içi ve yurt dışından bütün odaklar bir araya geldi fakat Cumhurbaşkanımız dedi ya en önemli anket sandıktır. Yok, efendim Kılıçdaroğlu yüzde 67 ile kazanacakmış, yüzde 58 ile kazanacakmış, geldik gördük. Bütün herkesi topladılar ama kazanamadılar. Bunun yanında 40 milletvekili vermek zorunda kaldılar. HDP'ye garaj amirliği, itfaiye erliği, gece bekçiliği gibi birkaç söz verdiler. Tabi ki bu seçimlerin en büyük kaybedeni HDP'dir. CHP ile Müslüman Kürt halkının hiçbir zaman bir araya gelemeyeceklerini anlayamadılar. Zorlamalardan dolayı HDP 3 buçuk milyon oy kaybetti. Eğer bugün seçim barajı eskisi gibi yüzde 10 olsaydı HDP baraj altında kalacaktı fakat bu zorlamalara, bu yanlışlara devam ederse önümüzdeki dönem yüzde 7 barajı da onları kurtaramayacaktır. Dolayısıyla böyle gülünç bir duruma bir partiyi düşürdüler. Müslüman Kürt halkının oylarını ceplerindeki sermayeyi tabiri caizse bu kadar kötü bir şekilde harcama haklarını kendilerinde buldular ama halk, seçmen bundan sonraki her seçimde onlardan hesap soracaktır. Yanlış, yanlış, yanlış nereye kadar yanlış, bunların yaptıkları yanlış geçmiş dönemde çukur ve barikatlardan dolayı halk nasıl hesap sorduysa bugünde CHP Genel Başkanına verdikleri desteklerden dolayı tekrar tekrar HDP'den hesap soracaktır" ifadelerini kullandı.

KAYATÜRK: "VAN'DA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Siyasetin dürüstlük istediğini vurgulayan Kayatürk, "Siz okyanus ötesinden Avrupa'dan, Amerika'dan talimat alacaksınız. Doğru dürüst hiçbir gerekçe ortaya koymadan Erdoğan'ı oradan indirmek için elinizden geleni yapacaksınız. Bu halk sizden bunun hesabını sorar. Evet, sizin bir partiniz var. Bugüne kadar destek verdik ama bizim irademizin, bizim oylarımızı istediğiniz şekilde kullanamazsınız mesajını da verdi. Dolayısıyla bu kardeşlerimiz doğru bir karar vermiştir. Allah onlardan razı olsun. Partimiz onlarla daha da büyümüştür. Allah'ın izniyle biz Van'da büyümeye devam edeceğiz. Sadece DEVA Partisi'ne karşı Van'da isyan yok. Türkiye'nin her tarafında isyan var. Bakın genel merkezlerinden de istifalar oldu. Van Milletvekilimiz İkram Dinçer beyde bu iş böyle gitmez diyerek istifa etti. Çok sayıda insan genel merkezde net bir şekilde reaksiyonunu gösteriyor. DEVA Partisi'nin, Gelecek Partisi'nin, Saadet Partisi'nin bugüne kadar neredeyse Türkiye'deki bütün muhafazakârlara, mağdurlara, mazlumlara, tabiri caizse zulmün simgesi olmuş CHP'ye hangi hakla destek verirsiniz. Aldığınız 10-15 milletvekilinin de hiçbir anlamı kalmayacaktır. Bir parti eğer kendine güvenmiyorsa, kendi seçmeninden milletvekili alamayacak diye ortaya çıkamıyorsa o partide hiçbir gelecek beklenmez. Gelecek beklemedikleri için en fedakâr il başkanı ve ilçe başkanları dayanamayarak partimize geldiler" dedi.

KAYATÜRK: "VAN'DA PARTİMİZİ HER GÜN BİRAZ DAHA BÜYÜTÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için bütün şer odaklarının canını dişlerine taktıklarını belirten Kayatürk, "İngiltere'de, Fransa'da, Yunanistan'da, Ermenistan'da, İsrail'de, Avrupa ve Amerika'da neredeyse bütün şer odakları Erdoğan gitsin diye canını dişlerine takmışlar. Öbür taraftan bakıyoruz. Mekke'den, Medine'den, Bosna'dan, Keşmir'den İslam dünyasının tamamında mağdur ve mazlumlar Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar kazanması ve başkan olması için de dualar ediyor. Dünya bu şekilde ikiye ayrılmıştır. Hatta ve hatta Avrupa'da çeşitli odakların kontrolünde olan, Türkiye'nin Karadeniz'de doğalgaz çıkarmaması için, Akdeniz'de petrol aramaması için, Gabbar ve Cudi dağlarında günde çıkacak 100 bin varil petrolün durması için çok büyük bir çaba var. İşte batı bundan dolayı Erdoğan'ın gitmesini istiyor. Batı bizim kendi ihamızı, sihamızı, tankımızı, uçak gemimizi, helikopterimizi ve beşinci nesil savaş uçağı diyebileceğimiz muharip uçağımızı üretmememiz için, batıya bağımlı kalmamız için Erdoğan'ın gitmesini istiyorlar. Anadolu halkı buna izin verir mi? Bu kardeşlerimiz bu gerçeği görerek partimize teşrif etmişler. Allah onlardan razı olsun. Biz Allah'ın izniyle Van'da partimizi her gün biraz daha büyütüyoruz" diye konuştu.

KAYATÜRK: "VAN'DA DA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Deva Partisi İl Başkanı Erdinç Peker ve beraberindekilerin herhangi bir pazarlık yapan partilerine katıldığını vurgulayan Kayatürk, "Geldiğimiz günden beri bizleri yalnız bırakmayan geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızla biz burada toplantılar yaptık. Partimize gelen kardeşlerimiz bizi biraz daha güçlü, biraz daha büyük bir yere taşıyacak. İnşallah partimiz büyümeye devam edecektir. Başka partilerden partimize olan katılımlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir zafer ve sonrasında AK Parti'nin Van'da büyüdüğünü göreceksiniz. Erdinç Bey ve ekibinin başımız, gözümüz üzerinde yeri var. Hiçbir pazarlık yok. Kesinlikle biz size geliriz ama şunu şunu istiyoruz diye bir şey söyledikleri içinde teşekkür ediyorum. Açık, net ve şeffaf bir şekilde geldiler. Rabbim bizi onlara karşı, onların kitlesine karşı ve halkımıza karşı mahcup etmesin. 28 Mayıs Türkiye'de yeni bir milat olacak. Türkiye artık bundan sonra terör örgütleriyle baş etmiş dışarıdan gelen hiçbir tehlikeye Allah'ın izniyle zerre miskal önem vermeyen, kendi savunması olan, ekonomisi güçlü olan bir devlet haline gelecek. Bugüne kadar bir sürü problemle uğraştık. Bundan sonra Cumhurbaşkanımızın tekrar başkan seçilmesiyle önümüze bakacağız ve Türkiye'yi hak ettiği yere Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte taşıyacağız. Bu anlamda Van'da da üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, İpekyolu İlçe Başkanı Hanifi Taşkıran, Erciş İlçe Başkanı Kamuran Simeklioğlu, Edremit İlçe Başkanı Harun Sevimli ve Tuşba İlçe Başkanı Fehmi Yıldız'a rozet takıldı.

Çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29