Kaya: Yazıcıoğlu hain bir suikastla şehit edildi

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının yıl dönümünde andı. Kaya, Merhum Yazıcıoğlu'nun kazaya kurban gitmediğini, hain bir suikastla şehit edildiğini vurguladı.

Kaya: Yazıcıoğlu hain bir suikastla şehit edildi

  Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 11. Yıldönümünde anan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, 25 Mart 2009 tarihinde Şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve beraberindekilerinin helikopterle mitinge giderken Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi yakınlarında meydana gelen hain bir suikastla şehit edildiğini vurguladı.

  Türkiye'nin bu suikastla Muhsin Yazıcıoğlu gibi büyük bir lideri kaybettiğini vurgulayan Başkan Kaşa, böyle bir liderin izinden gittikleri için gururlu olduklarını ifade etti.

  Aradan geçen 11 yılın ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle andıklarını belirten Başkan Kaya, liderlerinin suikasta kurban gittiğini söyledi.

  "LİDERİMİZ, BİZE TEMİZ BİR SİYASET BIRAKTI"

  Gazetemize açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "25 Mart Büyük Birlik Partisi Kurucu Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilme günüdür. Değerli liderimiz bize temiz bir siyaset bıraktı. Şehitlerin lideri olan Hz. Hamza'dan bugüne kadar bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da Cenabı Hak'tan acil şifalar diliyorum. Değerli liderimiz "5 günlük dünyada fırıldak olmanın hiçbir anlamı yoktur" dedi. Bunun örnekleri vardır. Anavatan Partisi ile Anayol Hükümeti kurulsun diye baskılar gördü. Liderimize milletvekilliği, bakanlıklar teklifinde bulundular. Torbalarla paralar teklif edildi. Liderimiz bunların tamamını elinin tersiyle itti. Ben Refah yol hükümetine destek veririm dedi. Müslümanlar hükümeti yıktı demesinler dedi. Allah'a şükürler olsun ki böyle bir liderle yola çıkmışız ve böyle bir liderle omuz omuzayız. Liderimiz cami kürsülerinde 'siyaset şeytan işidir' demedi. Liderimiz ikiyüzlü olmadı. 'Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam' dedi. Bugün bakıyoruz dün siyaset şeytan işidir diyen insanlar, bugün Özalp'ın köylerinde vatandaşa yalan vaatlerde bulunuyor, Ankara'dan geldikten sonra havaalanında 18. Maddeyi kaldıracağım, çevre yolunu bitireceğim diye yalan vaatlerde bulunuyor. Bir insan yalan konuşursa, Allah'a şirk koşar ve dinden çıkar. Siyasete oy veren değil, yalan konuşan şirk koşar ve dinden çıkar. Bugünkü insanları hep öyle gördük. Ama şehit liderimiz, hiçbir zaman makam, mevkii için eğilip, bükülmedi, dik durdu. Bunun üzerine baskılar yapıldı, ama bütün baskılara karşı dik durdu. Bundan ötürü Şehit liderimizi ve onun şehit arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Allah ona rahmet etsin" ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER