Kaya: Sorunların çözümü için çalışıyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, siyasetteki amaçlarının kentin sorun ve sıkıntılarının çözümüne katkı sunmak olduğunu belirterek, "Gittiğimiz ilçe, belde ve köylerde sorun ve sıkıntıları ilgili birimlere taşıyor, çözümüne katkı sunmaya gayret ediyoruz" dedi. Çevre Yolu'nun uzun süredir bitmemesinin nedenine de vurgu yapan Başkan Kaya, "Bu sorunların başında 18. Madde konusu geliyor. Keşke devletimiz, kamulaştırma yoluyla vatandaşa arsa parasını ödeseydi. Bu sorunlar olmaz, çevre yolu da kısa sürede tamamlanırdı" dedi.

Kaya: Sorunların çözümü için çalışıyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ederek, Van ve ülke gündemine ilişkin konuları konuştu.

Beraberinde; İl Başkan Yardımcısı İlhami Dalgın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Yusuf Coşar, Hamza Durak, Adnan Akbaş ve Muradiye İlçe Başkanı Cesim Güler ile birlikte gazetemizi ziyaret eden İl Başkanı Mevlüt Kaya, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş'a gündeme dair açıklamalarda bulundu.

KAYA: HER YERDE ADAYLARIMIZ OLACAK

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde tüm il, ilçe, beldelerde kendi belediye başkan adaylarını çıkaracaklarını anlatan BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Bizler başka siyasetçiler gibi kirli bir siyaset yapmıyoruz. Bizler Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Bu eller kire bulaşmadı' dediği gibi, siyaseti şeffaf şekilde yapıyoruz. Rahmetli Muhsin Beyi çok seviyoruz, onun yolundan siyaset yapıyoruz. Bizler çalışmalarımızı gönülden devam ettiriyoruz. Bu bir davadır. Davaya zarar vermemek için ne gerekiyorsa o yönde gayretlerimizi gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sahada olduklarını belirten Kaya, "Bizler inanın sabah saatlerinde dışarı çıkıyoruz. Ziyaretler, görüşmeler, gezmeler derken, ne sorun varsa önce onların tespitini yapıyoruz. Ardından hangi sorun nerede, hangi birimde çözülecekse çözüm yollarını ararız. En basitinden bir okulun önünde okul geçidi yoksa, kasis yoksa, güvenli bir yol yoksa, veliler çocuklarını okula götürüp getirdiğinde trafik sorunu yaşıyorsa, ilgili birime bu sorunu taşıyoruz. Sorunun çözümü için gayret gösteriyoruz" dedi.

Aday adaylığı konusunda kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Başkan Kaya, "22 Kasım-18 Aralık arası başvurular devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için 20 bin lira, İlçe Belediye Başkanlarından 10 bin lira, meclis üyelerinden 3 bin lira alınıyor. Herkese kapımız açık, aday adaylarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİYONİST İSRAİL'E KARŞI TAVRIMIZI BELİRLEYELİM"

Konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinen Mevlüt Kaya, "İsrail durmaksızın Filistin'e ve Gazze'ye saldırılarını devam ettiriyor. Siyonist düşünce, kendi emellerini gerçekleştirmek için her şeyi mubah görüyor. Gazze tümüyle yok edilmek isteniyor. Okullar, camiler, hastaneler bile bombalanıyor. Gözü dönmüş İsrail, kiliseleri bile bombalıyor. Müslümanlar, bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürülüyor. Gıdalara erişim engelleniyor. Allah kabul etmesin diyoruz. Rabbim zalimleri kahreylesin. Müslüman kardeşlerimize de düşünce versin. Müslüman diye gezenler destek olmuyorsa, bari köstek olmasınlar. Bir boykotu bile küçümseyenler var. İsrail mallarını kullanmaya devem edenler, bilsin ki bilerek veya bilmeyerek Yahudi katliamına katkı sunuyor. Utanmadan onların markalarının olduğu restoranlarda, kafelerde yiyip içenler var. Bunlar gerçekten yanlış davranışlardır. Herkesin safını belirlemesini arzuluyoruz" diye konuştu.

Tuşba Devlet Hastanesi'nin yapılacağı bölgenin depreme dayanıklı bir alan olması gerektiğini söyleyen Kaya, "Tuşba Devlet Hastanesi'nin İskele'de askeri hastanenin olduğu bölgeye yapılması düşünülüyor. Biz oranın depreme dayanıklı olmadığını biliyoruz. Ben iki arsa belirledim. Bu arsalar devlete ait arsalardır. Biri Akköprü bölgesinde, diğeri ise Beyüzümü Mahallesi'nde kum ocağının olduğu bölge. İki tapuyu da sundum. Sağlık Müdürü gelip, ikisine de baktı. Henüz hastanenin yapılacağı bölgeye karar verilmemiş. Tuşba'ya hastane yapılması sevindirici. İnşallah sağlam bölgeye yapılır" ifadelerini kullandı.

"KRONİKLEŞEN SORUNLAR ARTIK ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR"

Van'ın kronikleşmiş sorunlarının da artık çözülmesi gerektiğine dikkat çeken BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Bakın şehrimizde kronikleşmiş bazı sıkıntılar vardır. Sahil yolu uzun yıllardır konuşuluyordu. Şimdi yapılıyor ve tamamlanmak üzere. Bu, gerçekten sevindiricidir. Yeni bir sebze hali yıllardır yapılacak deniyor, inşallah yakın zamanda yapılır. Van'a yakışan yeni bir otobüs terminali şarttır. Yine bu kente güzel bir stadyum yapılması gerekiyor. Var Çevre Yolu ise 12-13 yıldır bir türlü bitirilemedi. Bunun en önemli nedenlerinden biri de 18. Madde kanunudur. Çünkü vatandaşın arsasına el konuluyor, karşılığında başka bölgelerde arsalar reva görülüyor. Oysa birçok şehirde kamulaştırma yapılıp, vatandaşa parası ne ise veriliyor. Biz istiyoruz ki devletimiz bu bölgedeki vatandaşlara da kolaylıklar sağlasın. Çevre yolunun geçtiği güzergâhlarda arsası alınan vatandaşlara bilirkişilerin de yardımıyla para verilmiş olsaydı, sorun bu kadar uzamazdı. Çevre yolu da çoktan bitmişti" diye konuştu.

AKBAŞ: 18. MADDE BİZLERİ MAĞDUR ETTİ

BBP Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Akbaş da Van Çevre Yolu'nun geçtiği güzergâhta arsalarının olduğunu, kendilerinin de bu konuda büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, "Bizim 250 dönüm arazimizden, yaklaşık 110 dönüm arazimiz kaldı. 130 dönüm arazimize el konuldu. Bostaniçi'nde, Hayvan Pazarı'nın yanında. Bugünün güncel fiyatı 130 milyon liradır. Bakın bugün iki aileyi baz alırsanız, ömür boyu çalışsalar, bu arsaları satın alamazlar. Ama devletimiz bizim arsamızı elimizden almış oldu. Mahkememiz devam ediyor. Türkiye'de hiçbir yerde uygulanmayan 18. Madde'yi bu halka reva gördüler. Şu anda 18. Madde'nin mağdur ettiği tüm aileler, bu devlete bağlı ve araştırırsanız hükümetin yanında kişilerdir. Ak Parti, kendi seçmenine bu zulmü reva görmemelidir. Bakın bu mağduriyet yıllardır devam ediyor ve kimse çözüm noktasında bizim yanımızda olmadı. Düşünebiliyor musunuz, bir sabah iş makinaları askerler eşliğinde gelip, sizin arsanıza giriyor ve orayı yıkıyor. Fakat bazı siyasetçilerin yakınlarının olduğu bölgelerin 18. Madde'den muaf bırakıldığını duyduk. Bunlar doğru değildir. Adaletten bahsediliyorsa, adalet olmalı" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2023, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER