Karagündüz Mahallesi'ne modern spor tesisi...

İpekyolu Belediyesi, Karagündüz Mahallesi'nde yapımını tamamladığı spor tesisini görkemli bir törenle hizmete açtı. Açılışta konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, 2 bin kapasiteli kapalı spor salonu ve 8 kulvarlı atletizm pistini Van'a kazandırdıklarını vurguladı.

Karagündüz Mahallesi'ne modern spor tesisi...

İpekyolu Belediyesi yıl içerisinde kırsal mahallelerde yapımına başladığı spor tesislerinde sona geldi. Bu kapsamda ilçenin Karangündüz Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ilk spor tesisi hizmete açıldı.

Spor tesisinin açılışına İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, belediye başkan yardımcıları, daire başkanları, Karangündüz Mahalle Muhtarı Veysel Çomak, mahalle sakinleri ve gençler katıldı.

"21 KIRSAL MAHALLEMİZDE FUTBOL TESİSLERİMİZ YAVAŞ YAVAŞ SONUCA ULAŞMAK ÜZERE"

Kurban kesiminin ardından konuşan Başkan Vekili Aslan, gençlere büyük önem verdiklerini belirterek, "Göreve başladığım günden bugüne kadar, bütün köylerimizde ve merkez mahallelerimizde gençlerimize ve yaşı hiç fark etmez bütün vatandaşlarımıza spor kompleksleri, spor merkezleri açmak için çaba sarf ettik. Şimdi ise meyvesini alıyoruz, sonuçlarını görüyoruz. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Karangündüz Mahallesi'nde açtığımız spor tesisi, özellikle kırsal mahallelere açtığımız spor tesislerimizin ilki ve 21 tane kırsal mahallemizde de futbol tesislerimiz yavaş yavaş sonuca ulaşmak üzere. Ayrıca futbol ve basketbol sahaları yapılıyor. Bunları yaparken, oradaki çocuklarımız, gençlerimiz, spor yapabilecekleri alanlara kavuşsun istedik. Sadece erkekler değil, kızlarımız, hanımlarda voleybol, basketbol oynayabilecekleri mekanlar tasarlayıp, onların hizmetine sunmayı niyet ettik ve bugün bunun ilk meyvesini aldık. Bunların yanı sıra, şehir merkezinde, Karşıyaka'da 1 tane spor kompleksimiz var. Kadınlarımız için 2 tane ayrı spor salonu açtık. Orada jimnastik, dans, boks ve aklınıza gelebilecek alanlarda hizmet sunan, kadın spor merkezlerimiz var" dedi.

"VAN'IMIZI VE İLÇEMİZİ ÇOK DAHA İYİ YERLERE, ÇOK DAHA GÜZEL YERLERE GETİRMEYE ÇALIŞTIK"

Van'a kazandıracakları tesisler hakkında da bilgi veren Aslan, "Gençlik Spor Bakanlığı ile çalışmalarımız sonucunda, 2 bin kapasiteli, kapalı spor salonunu ilçemize kazandırdık. İnşallah yakın süreçte onun da ihalesi yapılacak. 8 kulvarlı atletizm pistini şehrimize kazandırdık ve yakın süreçte onunda ihalesini yapmış olacağız. Ayrıca şehir merkezinde de 10 tane semt sahası yapılacak. Bunlar sadece bizim projelendirdiklerimiz, ilçemize ve şehrimize kazandırmayı planladığımız hizmetler. Amacımız birkaç noktaya futbol sahası veya basketbol potası koyarak, gösteriş yapmak değil. Amacımız 350 bin nüfusa sahip bir ilçede, kırsal mahalleleriyle, merkez mahalleleriyle bütün vatandaşlarımıza hizmet sunabilecek alanlar tasarlayabilmektir. Gidip orada spor yapabilecekleri, oralarda sosyalleşebilecekleri, orada hayata daha umutla bakabilmelerini sağlayacak merkezler inşa ettirmektir. Bunu tek başımıza veya birkaç kişiyle yapmıyoruz. Gençlik Spor Müdürlüğümüzün bütün kadrosu ile tüm çalışanların özverisi ile bu sonuçlara ulaştık. İnşallah diğerlerini de açmak bizden sonraki arkadaşlara nasip olur. Van'ımızı ve ilçemizi çok daha iyi yerlere, çok daha güzel yerlere getirmeye çalıştık. Göreve başladım zaman en önemsediğim şeylerden bir tanesi, buradaki çocukların, vatandaşların, hakkına en ufak bir halel getirmemekti. Bunu tüm kalbimle, tüm inancımla sonuna kadar korudum ve meslek hayatım boyunca da sonuna kadar koruyacağım. Başka birilerinin gelip ona, müdahale etmesine izin vermedim ve vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından spor tesisini dolaşan Kaymakam Aslan, gençlere forma hediye ettikten sonra, mahallelilerde top oynadı.

Renkli görüntülere sahne olan görkemli açılış sonrası Kaymakam Aslan, gençlerle halay çekti.

Öte yandan mahallede 1 spor tesisinin daha yapımı sürüyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2021, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER