Karabıyık: 2020'de ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşandı

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, 2020 yılının ülke ve Van için çok kötü geçtiğini belirterek, 2020’nin kimse için iyi geçmediğini söyledi. Başkan Karabıyık, 2020 yılında özellikle ekonomik anlamda ciddi sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Karabıyık: 2020'de ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşandı

    2020 yılında Van’ın en büyük talihsizliğinin Bahçesaray’da meydana gelen çığ felaketi, Başkale depremi ve Van Gölü’nde batan göçmen teknesinin olduğunu söyleyen Karabıyık, Van’da yaşanan trajedik olayların hafızalardan silinmeyeceğini ifade etti.

   Ülkedeki en önemli sorunların başında ekonomik krizin geldiğini belirten Karabıyık, “2020 yılının gerek dünya genelinde, gerekse ülkemizde ve ilimizde özellikle korona salgınından dolayı hiç kimsenin iyi geçtiği diyemeyeceği bir yıl oldu. Bu vesile ile tekrar hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Şuan hastanelerde tedavi gören özellikle koronavirüsten dolayı da hastanelerde tedavi gören hastalarımıza ayrıca Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ülkemizde en önemli korunların başında maalesef ekonomik kriz geliyor. Bu ekonomik krizle birlikte insanların yaşam standartları, yaşam koşulları geçmiş yıllara göre ne kadar dibe vurduğunu, hem ülke olarak yaşadık, hem bizler yaşadık ve işçisinden memuruna, çiftçisinden esnafına, işsizinden işverenine kadar herkes bu konuda özellikle ekonomiyle alakalı ciddi anlamda bir mağduriyet yaşadı. Özellikle esnaflarımız, hiçbir iş yapmayan ve evde kalmak zorunda olan, kısıtlamadan dolayı kapalı olan esnaflarımızın ciddi anlamda bir mağduriyeti var. 2020 yılının özellikle ilimizdeki en büyük talihsizliği, Bahçesaray’da yaşadığımız çığ ve akabinde Başkale’deki deprem felaketi, bunlar ayrıca 2020 yılında Van özelinde unutulmayacak hadiselerdir” dedi.

   “VAN’DA YAŞADIĞIMIZ TRAJEDİK OLAYIN HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEKTİR”

    Van Gölü’nde göçmen faciasına da değinen Karabıyık, “2020 yılında kaçak yollardan Van’a giriş yapan mültecilerin dramları var. Gayri resmi rakamlara göre 116 kişinin bir teknede Van Gölü’nün derin sularında hala gömülü kalmış olması ve bunlardan birçoğunun cesedinin gün yüzüne çıkmamış olması ayrıca Van’da yaşadığımız trajedik bu olay hafızalardan silinmeyecektir. Esnaflarımızın biran önce işyerlerini açması ve evlerine aş götürmesi gerekiyor. Mağdur vatandaşlarımızın hükümet tarafından biran önce desteklemesi gerekiyor. Kısıtlama getiriyorsunuz ve bu insanları evleri mahkûm ediyorsunuz. Bundan dolayı bu insanlar ne yiyecek, ne içecek? 2020 yılı maalesef son derece insanları adeta bir ekmeğe mahkûm eden bir yıl olarak tarihe geçti” diye konuştu.

    2021 yılında beklentileri hakkında bilgi veren Karabıyık, “2021 yılında beklentilerimiz ise, bu koronavirüsünün biran evvel bitmesidir. Hükümetin aşı konusunda biran evvel harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü bunun 1,2 ve 3’ncü fazı vardır. Buda çok ciddi bir zaman kaybı demektir. Bu aşıları düzenli bir şekilde kullansak bile, bilim kurulu üyeleri bu aşıların varlığını ancak Mayıs ve Haziran aylarında göstereceğini ifade ediyorlar. Bizim Mayıs, Haziran ayına kadar her gün resmi kayıtlara göre hesaplarsak, 300’e yakın vatandaşımızın hayatını maalesef kaybettiğini göreceğiz. Buda çok ciddi rakamlardır. 6 ay daha her gün 300-400 kişinin hayatını kaybetmesine sessiz kalmak da inanın bizi ayrıca tedirgin ediyor. Bazı ülkelerde aşılar yapıldı ve bunun hemen etkisini aldılar. Vaka sayılarında ve ölüm sayıların ciddi anlamda düşüşler yaşandı. Ülkemizde hala aşı Çin’den yola çıktı, geliyor, gelecek söylemleri var. Buda vatandaşta bir kaygı oluşturuyor. Temennimiz odur ki, bu aşıda hükümetin özellikle maske dağıtımı gibi olmasın. Bir maskenin dağıtımını bile beceremeyen bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Eğer maskede gösterilen beceriksizlik, aşıda da aynı şekilde gösterilecekse şimdiden bizim oturup kara kara düşünmemiz gerekiyor. Buradan özellikle hükümetin dikkatini çekmek istiyorum. 2021 yılı da 2020 yılı gibi umutsuz geçmesin. İnşallah biran evvel hem ülkemizde, hem ilimizde bu pandeminin biran evvel bitmesidir. Esnaflarımızın işyerlerine huzurlu bir şekilde gittiği, vatandaşların rahat ettiği, öğrencilerin eğitimlerine devam ettiği, annelerin çocuklarıyla kucaklaştığı, babaların evlatlarıyla sarıldığı, insanların kucaklaştığı, camilerde namazların kılınabileceği, bayramların yapılabildiği bir 2021 yılı temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER