Kapıköy Sınır Kapısı, geçişlere açılıyor mu?

2020 yılı Mart ayından bu yana koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın bugünlerde açılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Kapıköy Sınır Kapısı'nın 17 Mayıs sonrası açılacağı ifade edilmişti.

Kapıköy Sınır Kapısı, geçişlere açılıyor mu?

  Van esnafı için can damarı olan Saray ilçesinden İran'ın Hoy kentine açılan Kapıköy Sınır Kapısı'nın kısa süre içinde açılması bekleniyor. Mart 2020'den bu yana geçişlere kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılacağı müjdesi, Van esnafını sevindirdi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılması yönünde talimat vermişti. Bunun üzerine Kapıköy Sınır Kapısı'nın 17 Mayıs sonrası itibariyle açılacağı ifade edilmişti. Bu açıklamaların üzerine tüm gözler Kapıköy Sınır Kapısı'na çevrildi.

  Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nda MKYK Üyesi Burhan Kayatürk'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kapının açılması yönünde talepleri ilettiğini ve bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapısın açılması yönünde talimat verdiğini açıklamıştı.

  Van'da esnaf ve işverenler, aylardır kapalı olan ve kentin can damarı olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor. İran ile en uzun kara sınırına sahip Van'da koronavirüs önlemleri kapsamında 14 aydır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı, bugün yeniden geçişlere açılacak.

  Özellikle turizm sektörünün ciddi anlamda etkilendiği bu dönemde Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması, esnafı umutlandırdı. Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması ile turizm sektörünün yeniden canlılık kazanması beklenirken, Van esnafı da bu anlamda bir hareketliliğin olmasını bekliyor.

  Turizm potansiyeli yüksek olan Van, Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapatılmasından dolayı ekonomik olarak olumsuz etkilenmişti. Kapının açılmasıyla eski günlerine dönmeyi bekleyen Van esnafının gözü kapıda. Özellikle konaklama tesisleri, restoranlar, kafeler, kuaförler, güzellik salonları Kapıköy'ün açılmasını beklerken, Van esnafı bu anlamda tüm hazırlıklarını yaptı.

  İhracat ve ithalatın yanı sıra İranlı turistlerin Van'a giriş yaptığı önemli bir güzergâh olan Kapıköy Gümrük Kapısı, yeniden geçişlere açılacak. Her yıl yüzbinlerce İranlı turistin kullanarak Van'a geldiği Kapıköy Sınır Kapısı, aynı zamanda Van'ın dış ticaretinde önemli bir yere sahip.

  Van turizmine ve bölgeye ticari potansiyel açısından ciddi katkılar sağlayan Kapıköy Sınır Kapısı'nın salgından dolayı yaklaşık olarak 14 aydır kapalı olması nedeniyle, Van esnafı ciddi anlamda etkilenmişti.

  Öte yandan geçişlere açılacak olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda tedbirlerin üst seviyede tutulması bekleniyor.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29