Kandaşoğlu: Esnaf ve tüccarın hizmetkârıyım!

Önceki gün Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın 'aday olmasını istemem' dediği eski Van TSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, adaylığını açıkladı. Kandaşoğlu, 7 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan seçimlerde, esnaf ve tüccarların isteği üzerine aday olduğunu ifade ederek, onların hizmetkârı olduğunu belirtti.

Kandaşoğlu: Esnaf ve tüccarın hizmetkârıyım!

   Eski başkanlardan Zahir Kandaşoğlu, seçimler öncesi ildeki gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek Van TSO Başkanlığı için adaylığını açıkladı.
   Esnaf ve tüccarların hizmetkârı olduğunu ve onların emretmesi ile aday olduğunu söyleyen Kandaşoğlu, "VATSO eski günlerine geri dönecek" ifadesini kullandı.
   Kurumun kısaltma isminin değişmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kandaşoğlu, "O Dönemde Necdet Takva genel sekreterdi ve ben bütün yapacağımız işleri kendisine söyler onun onayı alındıktan sonra yapardım. Fakat Necdet Takva VATSO seçimini kazandıktan sonra ilk işi VATSO ismini değiştirerek Van TSO yaptı. Keşke o ismi değiştirmeseydiler" dedi.
   "VATSO ÜYELERİNE MORAL VERECEK BİR KURUM OLACAKTIR"
   Konuşmasında Van TSO yerine, VATSO ifadesini kullanan Kandaşoğlu, "Bu ilin gündemini VATSO belirlemek zorundadır. VATSO uluslararası bir markadır. Türkiye'de ilk 10 oda arasındadır. Van Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde ve bakanlık düzeyinde çok güçlü bir odadır. Allah'ın izniyle yine aynı gücüne ulaşacak. VATSO üyelerine moral verecek, katkı sunacak, heyecanlandıracak bir kurum olacaktır" ifadelerini kullandı.
   10 yıl başkanlık yaptığını ve yeniden göreve hazır olduğunu anlatan Zahir Kandaşoğlu,
    Başkanlık yaptığı dönemde Van Ticaret ve Sanayi Odasında güzel çalışmalara imza attığını açıklayan Kandaşoğlu, "Van Ticaret ve Sanayi Odası için çok güzel çalışmalara imza attım. Gece gündüz bu ili tanıtmak için sırtımda yükünü taşıdım. Birçok fuara giderek Van'ın en iyi şekilde tanıttım. Ben veya başkası kim başkan olursa olsun bu ilde iyi çalışmak zorundadır" dedi.
   7 Ekim Cumartesi günü yapılacak Van TSO seçiminde 19 grubu kazanmak istediğini belirten Zahir Kandaşoğlu, kazanamaması durumunda faturayı esnafın ödeyeceğini söyledi.
   "TAKVA'YI BEN YETİŞTİRDİM"
    Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğu dönemde büyük çalışmalara imza attığını söyleyen Kandaşoğlu, "Bu ilde vefa yoktur. Memlekette kim hangi koltuğa geliyorsa, artık benden başka kimse yok diyor. Bu çok yanlış bir tutumdur. Bunu kim yaparsa yapsın yanlış bir şeydir. Biz birbirimize saygı duymak zorundayız ve birbirimizi hazmetmek zorundayız. Maalesef bu memlekette bu yok. Benim VATSO'ya kayıtlı 16 tane firmam var. Ben her ay odaya aidat ödüyorum. Necdet Takva'yı ben yetiştirdim ve benimle VATSO başkanlığını kazandı" şeklinde konuştu.
   Zahir Kandaşoğlu, seçim tarihini eleştirerek, "Oda ve borsaların Ekim-Kasım ayında seçimlerinin yapılması gerekiyor' diyor. Ben olsam seçimi Kasım ayının sonuna alırdım. Benim esnafımın, tüccarımın 12 meslek grubu 19'a çıkmış, yeri değişmiş, herkesi numarası değişmiş. Ben bu durumda üyelere saygı duyar ve ona göre bir karar alırdım. Bu karar doğrultusunda da bir seçim kararı alırdım. Ben bunu yapardım. Bu şekilde üyeme ve ilime yakışanı yapardım. Hükümet seçimler bu tarihte olsun dediği zaman bende hemen seçimi ekim ayına koymazdım. Yangından mal kaçırırmış gibi hızlı bir şekilde seçimin yapılması doğru değil. İlçeler dahi seçimlerde böyle acele etmiyor. Biz Erciş'ten önce seçimi yapıyoruz. Benim 30 bin üyem var, Erciş'ten bin 200 üyesi var. Tatvan 550 üyesi var, seçime Kasım ayında gidiyor. 12 meslek grubundan 19'a çıkıyoruz" dedi.
    "Birçok firmanın yerinde değişiklik var" diyerek konuşmasını sürdüren Kandaşoğlu, "Senin acelen ne? Kasım ayı sonuna koy seçimi, herkeste işini rahat bir şekilde işini halletsin ve seçimini yapsın. Cuma gününe kadar borcunu ödemeyenler oy kullanamıyor. Çok büyük bir panikle, kimseye fırsat verilmeden ve üyeye saygı duyulmadan yapılan seçimi doğru bulmuyorum. Seçimin ertelenmesine yönelik bir talebimiz var. Bu anlamda bütün yetkililere sesleniyoruz. Bu bir haktır. Üyelere bu anlamada saygı gösterilmeli ve seçim Kasım sonuna alınmalıdır. Tüccar ve esnafımız ne yazık ki birçok konudan haberdar değil. Bu yüzden de seçim Kasım sonunda olması daha olumlu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER