İstikrarsızlığın adresi: Vanspor

Temsilcimiz Vanspor, ligde istediği istikrarı bir türlü yakalayamıyor. Hemen hemen her sezon kulüp başkanı, teknik direktör, yöneticiler ve sporcuların değiştiği Kırmızı- Siyahlı takım, istikrarsızlığın adresi durumuna geldi. Son 3 sezonda 4 kulüp başkanı değişen Vanspor'da, 9 teknik direktör ve onlarca futbolcu değişti.

İstikrarsızlığın adresi: Vanspor

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve son sezonlarda istediği istikrarı yakalayamayan Van temsilcisinde, başarısızlığın nedenlerinden biri olarak kısa süreli değişimler gösteriliyor.

Kırmızı- Siyahlı takımda son 3 sezonda kulüp başkanlığında 4 isim görev aldı. Onlarca olağanüstü kongre yapılan kulüpte, 9 teknik direktör ve onlarca futbolcu değişti. Sürekli değişime giden Vanspor'da, istenilen istikrar bir türlü yakalanamazken, her sezon harcanın milyonlar ise kulübü ciddi zarara uğratıyor.

Son 3 sezonda Vanspor'da Servet Yenitürk, Seyithan İzsiz, Mehmet Avcı ve son olarak Feyat Kıyak başkanlık görevini üstlendi. Bu süreçte 9 teknik direktör değişimi oldu. 13 Kasım 2019 sezonunda Vanspor'a imza atan Taner Taşkın, Kırmızı- Siyahlıların başında 100 gün görev aldı.

Vanspor'un başında 1,46 puan ortalaması yakalayan Taşkın ile 21 Şubat 2020 tarihinde yollar ayrıldı. Taner Taşkın ile yolların ayrılmasının ardından, Beşiktaş'ın efsane futbolcularından olan Feyyaz Uçar ile anlaşma sağlandı. Van temsilcisinin başında 163 gün görev yapan ve 1.60 puan ortalaması yakalayan Uçar ile 3 Ağustos 2020'de yollar ayrıldı.

Daha sonra 10 Eylül 2020'de takımın başına Serkan Afacan'ı getiren Van temsilcisi, bu teknik direktörle de istediği sonuçları alamadı. Vanspor'da 31 gün görev yapan ve 4 maça çıkan Serkan Afacan, 1,25 puan ortalaması yakaladı.

11 Ekim 2022 tarihinde Serkan Afacan ile yollarını ayıran Van temsilcisi, takımı 13 Ekim'de Serhat Gülpınar'a emanet etti. Vanspor ile 37 maça çıkan ve 1.73 puan ortalaması yakalayan Serhat Gülpınar, sezon sonu Vanspor ile yollarını ayırmış ve 1. Lig ekibi Denizlispor'un başına geçmişti.

2021-2022 futbol sezonu kapsamında Saffet İşler ile anlaşma sağlayan Vanspor, bu teknik direktörle de 15 maça çıktı. Vanspor'da 113 gün görev yapan İşler, 1,87 puan ortalaması yakaladı.

Saffet İşler ile yolların ayrılmasının ardından Vanlı Teknik Direktör Turgay Karatekin takımın başına geçti. Vanspor'da 55 gün görev yapan ve 7 maça çıkan Karatekin, 1.00 puan ortalaması yakaladı.

Karatekin'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Erhan Altın ise, Van temsilcisinin başında 16 maça çıkmış ve 93 gün görev almıştı. Erhan Altın ile 1.75 puan ortalaması yakalayan Van temsilcisi, geçtiğimiz sezon play-off'u averajla kaçırmıştı.

Vanspor, 2022-2023 futbol sezonu öncesi Vanlı Teknik Direktör Zeki Yılmaz ile anlaşma sağladı. Zeki Yılmaz, Vanspor'un başında 160 gün görevde kalırken, 9 maçta çıktı. Zeki Yılmaz 1,67 ortalaması yakalarken, kendisi ile 2 Ekim 2022 tarihinde karşılıklı anlaşma yapılarak yollar ayrıldı.

Zeki Yılmaz'dan boşalan teknik direktörlük görevine bu kez Ümit Bozkurt getirildi. Vanspor'un başında 5 maça çıkan ve 1.00 puan ortalaması yakalayan Bozkurt, sadece 1 galibiyet alabildi.

Vanspor, bu süreçte yüzlerce futbolcu değiştirdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER