İşitme engelliler Van'da bir araya geldi

'İşitme Engelli STK'ları Birlikte Platformu tarafından düzenlenen, Türkiye'nin yedi bölgesinden 15 engelli derneği ile 30 aktivistin katılım sağladığı program Van'da düzenlendi.

İşitme engelliler Van'da bir araya geldi

Türkiye'nin yedi bölgesinde hizmet veren işitme engelli sivil toplum kuruluşlarının katılım sağlandığı istişare toplantısı Van'da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin yedi bölgesinde hizmet veren işitme engelli sivil toplum kuruluşları, Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nin daveti üzerine Van'a geldi. Van'da yapılan toplantıda, engelli haklarının kazanımı için ne gibi çalışmalar yapılacağı masaya yatırıldı.

Merkezi Van'da bulunan platform, iki yıl aradan sonra Van'da bir araya geldi.

Platform, demokratik sivil toplum anlayışının yerleşmesi, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak için sağır ve işitme engelliler alanında çalışan üye derneklerin koordineli bir şekilde hizmet vermesini sağlamak, ayrıca engelliler alanında çalışan bireyleri, grupları, kurum ve kuruluşları güçlendirmek ve işbirliği içinde çalışmalar yürütmek amacı ile Türkiye'nin yedi bölgesinden toplamda 15 sağır ve işitme engelli dernekleri tarafından 2019 yılında kuruldu.

Van merkezli olan platform, yedi bölge ve 15 ilden üye on beş dernek ile faaliyetlerini sürdürüyor.

ETKİZ AB programının destekleri ile iki yıl aradan sonra, işitme engelli STK'ları platformu Van'da diyalog toplantısı ile bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin de ulaşım desteği sunduğu programa, Türkiye'nin yedi bölgesinden 15 engelli derneği ve 30 aktivist katılım sağladı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER