İran'dan Van'a gelin…

Xaviştan Aşiretinin ileri gelenlerinden Hüsnü Artim'in yeğeni Selim Artim, görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdi. İranlı Müjgan ile Selim Artim'in düğün töreninde yaklaşık olarak 3 milyon takı takıldı.

İran'dan Van'a gelin…

Müjgan- Selim çiftinin düğünleri İskele Altın Palas Düğün Salonu'nda yapıldı. Toy büyüklüğünü Van'ın tanınmış aile mensuplarından Cemal Bayram yaparken, iki gün süren düğüne katılım oldukça yoğundu.

Başta İran, Irak olmak üzere il dışından yüzlerce tanınmış kişi düğüne katılırken, Van ile İran arasında dostluk köprüsü kuruldu.

İki gün süren düğünde uzun halaylar çekilirken, gelin ve damada takılan altınların yanı sıra üç milyon lira takıldı. Geleneksel adetlere göre yapılan düğüne katılan üç bin kişiye yemekler ikram edilirken, yemek sonrası Van'ın tanınmış aşiret temsilcileri tarafından takı törenine geçildi.

Gelin tarafının yakınları olan İran'dan gelen yaklaşık 300 misafir görkemli düğüne hayran kaldılar. Artim ailesinin kına gecesi ve düğününe Van'ın ve bölgenin tanınmış aşiret temsilcileri de yoğun katılım sağladı.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Van ESOB Başkanı İsa Berge, Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, Aşiret lideri Necdet Bayram, Adnan Bayram, Van'da bulunan siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile Alan, Gevdan aşiretleri mensupları Çatak ilçesinden yoğun aile mensupları da düğüne iştirak ettiler.

Yöresel sanatçılar Kürtçe ve Türkçe şarkılar ile düğüne katılanları adeta mest etti. Takı töreni sonrası sahneye çıkan damadın amcası Xaviştan Aşiretinin ileri gelenlerinden Hüsnü Artim başta İran, Irak, İstanbul, Ankara olmak üzere, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER