İpekyolu’ndaki Sanat Galerisi açılış için gün sayıyor

Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin prestij projelerinden olan Sanat Parkı'nda çalışmalar devam ederken, parkın içinde bulunan Sanat Galerisi de açılış için gün sayıyor.

İpekyolu’ndaki Sanat Galerisi açılış için gün sayıyor

İpekyolu Belediyesi'nin prestij projeleri kapsamında yapılan Sanat Galerisi'nin, önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

İpekyolu Belediyesi, kentin en işlek Caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokağı üzerinde, pek çok sergi ve kültürel çalışmalara ev sahipliği yapacak "Sanat Galerisi" yapımını tamamlamak üzere.

Kentte yeni imaj kazandırması beklenen Sanat Parkı ve Sanat Galerisi'ndeki çalışmalar tüm hızıyla sürürken, belediye yetkilileri de çalışmaları sürekli yerinde takip ediyor.

Sanat Sokağı'nda yürüyen birçok kişinin de gözlerini alamadığı galeri açılış için gün sayıyor.

İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve kente büyük imaj kazandıracak olan,  sanatsal figürlerin, temaların ön planda olduğu, ışıklandırma, gibi çalışmaları içinde barındıracak olan Sanat Galerisi'nin önümüzdeki günlerde açılması hedefleniyor.

 Söz konusu galerinin içinde bulunduğu Sanat Parkı'nın duvarlarında ünlü şair ve yazarlardan sözler ve şiirlere yer verilecekken, orta bölümde ise vatandaşların dinlenebileceği, kitap okuyabileceği bir alan olacak. Öte yandan çocukların rahat hareket edebileceği alanlarda projede yer alıyor.

Parkın içerisinde aynı zamanda küçük havuzlar ile müzik dinletisinin yapılacağı alanlar da yer alacak.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yapımı tamamlanmak üzere olan Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Aslan, Galeri'nin, pek çok sergi ve kültürel çalışmaya ev sahipliği yapabilecek donanıma sahip olduğunu ve Van geneline hitap edeceğini ifade etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER