İpekyolu’ndaki çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı

İpekyolu Belediyesi çiftçiye olan desteğini sürdürüyor. Çiftçi destek programı çalışmaları kapsamında; örnek ‘Kapama Ceviz Bahçesi’ oluşturulması için yüzlerce dekarlık aşılı fernor cinsi ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

İpekyolu’ndaki çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı

Tarımsal destek çalışmalarını sürdüren İpekyolu Belediyesi, ‘Kapama Ceviz Bahçesi’ oluşturulması için İpekyolu sınırları içerisinde üreticilere fernor cinsi ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Kırsal Aşağı Gölalan, Erçek, Aktaş ve Kıratlı mahallelerinde yapılan fidan dağıtımlarına, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses ve İcracı Birim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Amaç; Sürdürülebilir tarımsal faaliyetlerin yaygınlaştırılması

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün katkıları ile başvurucular arasında seçilen çiftçilere yüzlerce dekarlık ceviz ve diğer ağaç çeşitlerini dağıttıklarını ifade eden Belediye Başkan V. Sinan Aslan, “Her zaman çiftçilerimizin yanında yer aldığımızı ifade etmek istiyorum. Amacımız tarıma yönelik gelişmeyi destekleyebilmek, bununla alakalı olarak üzerimize ne düşüyorsa, çiftçimizin yanında olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hedeflediğimiz sonuçlara ulaşarak,  çiftçilerimizin kazanmasına vesile oluruz.” dedi. Buradan elde edilecek başarı ile Belediyenin hizmet ve başarılarına bir yenisini daha eklemiş olacaklarını da sözlerine ekleyen Belediye Başkan V. Sinan Aslan, çocuklarla yakından ilgilenerek ilk fidan dikimini Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, İcracı Müdürlük yetkilileri ve çiftçilerle gerçekleştirdi.

Çiftçiler yapılan destekten memnun…

Yapılan desteklerden memnuniyet duyduklarını belirten çiftçiler ise, Belediyenin sürekli olarak kendileri ile irtibat halinde olduğunu, bu destekler ile üretimlerinde verim artışı olmasını beklediklerini ifade ettiler.

İpekyolu Belediyesi, ceviz fidanı dağıtım çalışmaları kapsamında; Aşağı Gölalan, Erçek, Aktaş ve Kıratlı Mahallelerinde 1850 adet, aşılı fernor cinsi ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. Çiftçilere dağıtımı yapılan fidanlar ile 5 adet örnek teşkil edecek, modern Kapama Ceviz Bahçesi oluşturulacak.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29