İpekyolu’nda obeziteyle mücadele etkinliği

İpekyolu Belediyesi, obeziteyle mücadele kapsamında yeni bir çalışma başlattı.

İpekyolu’nda obeziteyle mücadele etkinliği

İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü koordinesinde uzman eğitmenler eşliğinde sağlıklı ve bilinçli bir şekilde obezite ile mücadele etkinliği 16 Ocak 2023 tarihinden itibaren başlıyor.

Yapılacak çalışma ile alanında uzman Doç. Dr. Özkan Yılmaz’ın koordinatörlüğünde kadınlarımızın sağlıklı ve bilinçli bir şekilde kilo vermeleri amaçlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, “Sağlıklı yaşam için harekete geç sloganı ile sosyal bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Obezite, 21. yüzyılın küresel boyutta en önemli halk sağlığı sorunların birisidir. Obezite ile mücadeleyi Sağlık Bakanlığı ile Türkiye’nin en büyük mücadelelerinden biri olarak görüyoruz. Fazla kilo insanların yaşam kalitesini düşürüyor. Bu yüzden bizim sağlıklı yaşam için çok daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

‘Sağlıklı yaşam için harekete geç’ sloganı ile başlatılan çalışmaya İpekyolu Belediyesi web sitesinden,  online katılım formunu doldurarak kayıtların gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

Yapılan çalışma ile kadınların hedeflediği kiloya ulaşanlara İpekyolu Belediyesi tarafından sürpriz hediyeler verilecek.

Kadınlara yönelik yapılacak olan çalışmaların son kayıt tarihi ise 30 Ocak 2023 olarak belirlendi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2023, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29