İpekyolu’nda muhtarlarla koordinasyon toplantısı yapıldı

Van’ın İpekyolu ilçesinde belediye konferans salonunda "Kırsal Mahalle Muhtarları ile Koordinasyon Toplantısı" gerçekleştirildi.

İpekyolu’nda muhtarlarla koordinasyon toplantısı yapıldı

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ), Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Türk Telekom, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcıları ile birim müdürleri katıldı.

Muhtarlar mahalleleri ile ilgili talep, öneri, istek ve şikayetleri dile getirirken mahalle muhtarları da yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini yerinde tespit etmek, hızlı ve etkili çözüm üretmek amacıyla Muhtarlar Koordinasyon Toplantıları’na ağırlık veren Başkan Vekili Aydın, bu tarz toplantıları sık sık yaparak çözüm odaklı hizmet vermenin amacı içerisinde olacaklarını belirterek, “Muhtarlarımızdan ricam mahallelerinizin eksiklerini öncelik sırası haline getirip istemeniz. İhtiyaç duyulan hizmetler hakkında ilgili kuruluşlara yapılan başvuruları dikkatle takip etmenizi istiyorum. Bütün mahallelerimize hizmet götürüyoruz. Birçok kırsal mahallemizi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatımız oldu. Bundan sonra da sizleri ziyaret edeceğiz. Muhtarlarımızın her zaman yanındayız. Sizlerde mahalle halkının talep ve önerilerini her zaman bizlere ulaştırabilirsiniz” dedi.

Daha sonra toplantıda muhtarlara farkındalık oluşturmak amacıyla İpekyolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile Yeşilay Van Danışmanlık Merkezi (YEDAM) koordinatörlüğünde YEDAM uzmanlarından Sosyal Hizmet Uzmanı ile Uzman Klinik Psikolog tarafından bağımlılıkla mücadele konularında eğitim semineri verildi.

Verilen seminerde ayrıca Van Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin tanıtımı ile yürütülen faaliyetleri hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantının sonunda İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, kırsal mahalle muhtarlarına İçişleri Bakanlığı tarafından verilen hatıra ormanı sertifikalarını verdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER