İpekyolu’nda imalathaneler denetlendi

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı öncesi ilçe sınırlarındaki denetimleri arttırdı.

İpekyolu’nda imalathaneler denetlendi

Toplumun güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla denetim yapan ekipler; tatlı ve pastane imalathanelerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

İlçe genelinde farklı noktalarda faaliyet gösteren işletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde; ürünlerin son tüketim tarihleri, hijyen koşullarının kontrolü, ürün ve malzemeleri saklama koşulları, çalışanların kişisel hijyenleri, satış ve sunumda kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğunun kontrolleri yapıldı.

Yapılan denetimler sonucunda, eksikliği tespit edilen işletmelere tespit tutanağı düzenlendi. Eksikliği tespit edilen işletmelere verilen süre sonunda eksiklikleri giderilmediği takdirde ilgili yasalar çerçevesinde cezai işlemler uygulanacağı bilgisi verildi.

Belediye ekipleri tarafından ilçe sınırlarında rutin denetimlerin devam edeceği bilgisi verilirken tüm esnaflardan gereken özen ve hassasiyetin gösterilmesi konusunda talepte bulunuldu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2022, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER