İpekyolu'nda köyler arası turnuvaya yoğun ilgi...

Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Köylerarası Futbol Turnuvası'nın startı bu hafta sonu verildi.

İpekyolu'nda köyler arası turnuvaya yoğun ilgi...

 İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Köylerarası Futbol Turnuvası'nın startı bu hafta sonu verildi.

     *Amaç; barışı ve kardeşliği pekiştirerek, sosyalleşmeyi sağlamak*

    İpekyolu Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Köylerarası Futbol Ligi maçları bu haftasonu başladı.

    İlçeye spor kültürünü hakim kılarak, sporu tabana yayma amacında olduklarını belirten İpekyolu Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Celal Güneş, organizasyonun baş mimarının İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan olduğunu belirterek, "Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan'a bu ligin düzenlenmesi için vermiş olduğu destek ve talimatlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu maçlarımız aracılığıyla kırsal ve kent merkezinde yaşayan insanlarımız bir araya gelerek, sosyalleşme imkânı buluyor. Maçlarımız aracılığıyla insanlarımız kaynaşarak, toplumsal bir yapıya bürünüyor. Temennimiz maçların barış ve kardeşlik havası içinde geçmesidir." dedi.

    *Maçların tüm masrafları İpekyolu Belediyesi tarafından karşılanıyor*

     22 Takımın yarıştığı Köylerarası Futbol Ligi'nin tüm masraflarının Belediye tarafından karşılandığını belirten, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Celal Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü, "Turnuvamız 12-15, 16-18 ve 19 Yaş ve üstü gruplarını kapsıyor. Maçlar Bostaniçi Semt Sahasında gerçekleşiyor. Müsabakaların ardından ilk 3 takımımıza çeşitli ödüller verilecek. Takımlarımızın müsabakalara gidiş ve gelişleri Belediyemiz tarafından sağlanıyor. Ayrıca lige katılan tüm takımlara forma, şort ve krampondan oluşan spor malzemeleri dağıttık." dedi.

     Bu haftasonu Baklatepe-Yalınağaç ve Aşağı Gölalan-Kevenli maçları ile startı verilen maçların tamamlanmasıyla, ilk üç takıma çeşitli ödüllerin verileceği belirtildi.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29