İpekyolu Belediyesi'nin çevre temizliği sürüyor

Çevre temizliğine büyük önem veren İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde periyodik olarak gerçekleştirdiği mıntıka temizliklerine devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi'nin çevre temizliği sürüyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerce sürdürülen çalışmalar ile daha temiz, daha sağlıklı bir İpekyolu hedefleniyor.
Ekipler merkez cadde, sokak ve kaldırımlarda gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları ile yol kenarına atılan çöpler, gelişi güzel bırakılan şişeler, poşetler, evsel atıklar, cam kırıkları ve dökülen yaprakları topladı.
İpekyolu Belediyesi yaptığı temizlik seferberliğini Ali Paşa, Hafıziye, Bahçıvan, Cumhuriyet, Vali Mithat Bey, Şerefiye, Serhat, Cevdet Paşa, Halilağa, Esenler Mahallelerinde tamamlayarak ileriki günlerde tüm merkez mahallelerde sürdürecek.
Görüntü kirliliğine, kötü kokuya yol açan ve doğaya zarar verebilecek tüm atıkları titizlikle ortadan kaldırmaya devam eden İpekyolu Belediyesi daha temiz bir İpekyolu ilkesi doğrultusunda hareket ederek rutin hizmetlerin yanı sıra bölgesel mıntıka temizliklerini de ara vermeden gerçekleştirecek.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2022, 14:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
TEBRİKLER İPEKYOLU
TEBRİKLER İPEKYOLU - 1 yıl Önce

Edremit, İpekyolu ve Tuşba'nın ana arterlerinde, onlarca caddesinde, yüzlerce sokağında, yüzlerce ara sokağında, yüzlerce kaldırımında, yüzlerce drenaj ve oluğunda, kaldırımlardaki binlerce ağacın çevresinde, refüjlerde, kavşaklarda ve vatandaşların kullandığı her yerde en az 500 temizlik görevlisi eldivenleriyle, fırçalarla, süpürgelerle her tarafı süpürüp bütün izmarit, toz, toprak, çakıl, yaprak, çöp ve atıkları toplamalı. Çarşılar, ana arterler, ara sokaklar, arka sokaklar, çarşıya yakın semtler, irili ufaklı bütün parklar ve insanların kullandığı her yerde detaylı ve özenli temizlikler yapılmalı. Sadece İpekyolu değil, Edremit, Tuşba ve VBB de birlikte bir seferberlik başlatmalı. Karayolları ve DSİ de harekete geçmeli. Onlarca vakumlu araç kırka yakın semt ve mahallenin bütün yollarında süpürme çalışması yapmalı. Karayolları kendi sorumluluğundaki yolları, kaldırımları, refüj ve kavşakları temizlemeli. DSİ şehir içindeki Şamran, Akköprü, Kirman ve Kurubaş başta olmak üzere bütün dere ve kanalları baştan başa detaylı olarak temizlemeli. 01 Kasım- 30 Kasım arasında otuz günlük "VANIMIZ TERTEMİZ" sloganıyla kesintisiz bir temizlik seferberliği başlatılabilir. Van'ın her tarafında buna hakikaten ihtiyaç var.

SIRADAKİ HABER