İpekyolu Belediyesi hayvan dostlarını unutmuyor

İpekyolu Belediyesi, soğuk havanın etkili olduğu kentte yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yaşam alanlarına mama, yemek ve ekmek bıraktı.

İpekyolu Belediyesi hayvan dostlarını unutmuyor

  Gece sıcaklığın eksi 10 dereceye kadar düştüğü kentte ‘Can Dostları’nı unutmayan İpekyolu Belediyesi hayvanların aç kalmaması için ilçenin dört bir yanında çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

  Van’da, koronavirüs önlemleri kapsamında halkın 'evde kal' çağrılarına uymasıyla sokak hayvanlarının aç kalmaması için belediyeye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Bostaniçi Mahallesi Sıhke Gölü civarı ve taş ocaklarında besleme etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinliğe; Tuşba İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Temas Noktası, Yaşilay Van Şubesi ve hayvan sever gönüllüler katılım sağladı.

  Etkinlikle ilgili konuşan gönüllüler; "Sokak hayvanlarının yemekten çok sevgiye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. İpekyolu Belediyemizde bunu iyi bir şekilde yapıyor" ifadelerini kullandı. Hayvanlara yem vermek için gelen küçük hayvan severde şunları söyledi; "Kedi ve köpekleri çok seviyorum."

  Bir başkan hayvan sever ise, "Köpekler bizim kadimden beridir dostlarımız, arkadaşlarımız. Zamanında köylerimizde yaşarken bizleri korudular. Daha sonra biz kentleştikçe sokaklarımızı hayvanlara yasak ettik. Bize en yakın olan, en yakın olan köpeklere yardım edilmiyorsa bile en azından zulüm edilmesin. Yerel yönetimlerin bu hayvanların aşılamalarını yapması gerekiyor. İpekyolu Belediyesi'nin bu konuda takdir ediyorum. Gerek bakımları gerekse de aşı ve diğer tüm destekleri sağlıyorlar. İpekyolu Belediyesi'nin tüm belediyelere örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER