İlim Yayma Vakfı'ndan Rektör Şevli'ye ziyaret

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hızır Aslıyüksek, İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz, İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İdris Sarısoy ve beraberindeki heyet Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'yi ziyaret etti.

İlim Yayma Vakfı'ndan Rektör Şevli'ye ziyaret

  Ziyarette, İlim Yayma Vakfı'nın verdiği İlim Yayma Ödülleri'nin Ülkemize ve Üniversitelerimizin gelişimlerine sağladığı katkılar hakkında, İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İdris Sarısoy ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli birer konuşma gerçekleştirdiler.

  "VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİNDEN AKADEMİSYENLERİMİZİN BAŞVURULARINI BEKLİYORUZ"

  İlim Yayma Ödülleri'nin, İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti'nin sürdürdüğü eğitime katkı vizyonuna uygun olarak Ülkemize yüksek fayda sağlayacak çalışmaları keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla verildiğini ifade eden İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İdris Sarısoy, "farklı kategorilerdeki çalışmalar değerlendirilmeye alınmakta ve toplumda yaygın etki oluşturan, Ülkemizin ve insanlığın hayrına katkı sağlayan çalışmalar ödül töreninde onurlandırılmaktadır. İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından 2 yılda bir verilen İlim Yayma Ödülleri değerlendirmesinde Van YYÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, mühendislik, doğa ve sağlık alanlarında ödül almıştı. Prof. Dr. Zahmakıran ödülünü, 23 Aralık 2019 tarihinde Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende alarak, büyük bir başarıya imza atmıştı. Yeni dönem başvuruları Mayıs ayında yapılacak olan İlim Yayma Ödülleri'ne, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden akademisyenlerimizin de başvurularını bekliyoruz." ifadelerinde bulundu.

  "ÜLKEMİZİN VE DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YER ALMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ"

  Sarısoy'un ardından konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, kadim değerlerimizi merkeze alan bir anlayışla, irfan ve hikmetle bezenmiş hakiki ilmi yaymayı, geliştirmeyi misyon haline getiren İlim Yayma Vakfı'nın heyetinin ziyaretinden son derece mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye'deki ilmi çalışmaları ve araştırmaları desteklemeyi, başarının ülke ve insanlık hizmetine sunulmasını hedefleyen ve Türkiye'nin en büyük akademik ödülleri olarak nitelendirilen İlim Yayma Ödülleri, 3 farklı kategoride verilmişti. Bu 3 ödülden birinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine verilmesi bizleri gururlandırmıştır. 39 yıllık birikimiyle Van YYÜ bulunduğu bölgede öncü bir rol üstlenmektedir. Bilimsel yayın sayımızı ve kalitemizi sürekli artırarak ülkemizin ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almak için çaba gösteriyoruz." ifadelerini kaydetti.

  "ÜNİVERSİTEMİZ HER YIL BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTMEKTEDİR"

  Konuşmasının devamında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü olarak her zaman tüm laboratuar ve bilimsel altyapı imkânlarıyla öğretim üyelerini desteklediklerini ifade eden Şevli, "3. nesil üniversite olma yolunda iddialı adımlarla ilerleyen araştırmacı Üniversitemiz; tıp, diş hekimliği, eczacılık, ziraat, veteriner, mimarlık, fen ve mühendislik alanlarının yanı sıra sosyal bilimler ve güzel sanatlar alanında oldukça nitelikli bir akademik kadroya sahiptir. Bu güçlü akademik kadro sayesinde, Üniversitemiz her yıl başarı çıtasını yükseltmektedir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizi Türkiye ve dünya sıralamasında daha iyi yerlere taşımak için yönetim olarak her yönüyle ödül alan Mehmet Zahmakıran hocamızın ve diğer tüm akademisyenlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." söyleminde bulundu.

  Rektör Şevli'yi ziyaret eden heyette, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hızır Aslıyüksek (İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa), İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz, İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İdris Sarısoy (Marmara Üniversitesi), Akademik Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Küçük (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı), Akademik Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erol Kam (Yıldız Teknik Üniversitesi), İlim Yayma Cemiyeti Eğitim Müdürü Dr. Kurtuluş Öztürk, İlim Yayma Ödülleri Komisyon Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu, İlim Yayma Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü M. Enes Gök, İlim Yayma Cemiyeti Van Şube Başkanı Av. Zahir Soğanda ve Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran bulundular.

  Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyaret, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin misafirlere hediye takdimi ve konukların Şevli'ye plaket takdimlerinin ardından sona erdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER