İlhan: Van birçok sıkıntıyla karşı karşıya

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, her hafta düzenlenen gündem toplantılarını sürdürüyor. Başkan İlhan bu haftaki toplantısında, Kapıköy Sınır Kapısı, çevre yolu, adliye lojmanları, Van Şehir Stadyumu, Van defterdarlık binası, göçmen sorunu, tefeci zulmü ve 18'ci madde hakkında açıklamalarda bulundu.

İlhan: Van birçok sıkıntıyla karşı karşıya

  Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu haftaki gündem toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın kronikleşmiş sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. 

  10 madde halinde sorunları sıralayan Başkan İlhan, "Ekonomik anlamda en büyük beklentisi İran'la olan ticareti ve İran'dan gelen turistler olduğu halde 39 Sınır Kapısı bulunan ülkemizde her nedense sadece Kapıköy, Gürbülak ve Esendere sınır kapılarının kapalı olması, Türkiye'de bir çok ilde çevre yolu yapılırken Van'da yılan hikayesine dönmüş ve uzun yıllardır yapılmayan çevre yolu, milyonlarca para harcanarak çürümeye terkedilen Adliye Lojmanları, birçok il ve ilçeye stadyum yapılan ülkemizde depremde hasar görmüş portatif tribünlü Van Şehir Stadyumu, yapımından bu yana birkaç kez müteahhit değişikliği olan ve bir türlü yapımı tamamlanmayan Van Defterdarlık binası, Van Gölü'nde batan teknelerde hayatını kaybeden göçmenler, tıka basa doldurulan minibüslerde katledilen göçmenler, tefeci zulmünden dolayı intihar edenler, özellikle başta Edremit ilçemiz olmakla birlikte muhtelif yerlerde rant maksadıyla imara açılan arsalar, Van'ımızın yerleşim kültürüyle ve çevre şehircilik politikalarıyla bağdaşmadığı halde 18'e kurban edilen vatandaşlar. Van bu ve buna benzer birçok sıkıntıyla karşı karşıyayken Türkiye'nin bir çok ilinde yapılan Van'da yapılmayan hizmetler için siz AK Parti'nin sözde Van Milletvekilleri ne iş yapıyorsunuz, kime hizmet ediyorsunuz, ivedilikle kamuoyuna açıklamanızı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29