İlhan: Bir AVM'ye harcanan para bir milyar doları geçmiştir

Saadet ve Gelecek Partileri tarafından kurulan Şehir İttifakı'nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, uzun yıllardır gündemi meşgul eden ve sık sık açılıp kapanan Van MALL AVM önünde açıklamalarda bulunarak, söz konusu alışveriş merkezinin 14 yıllık süreçte şehre maliyetinin 1 milyar doları geçtiğini söyledi. Birkaç isim değiştirerek hizmete giren ama bir türlü randıman alınamayan alışveriş merkezinin kapandıktan sonra yine bir türlü hizmete açılamadığını söyleyen İlhan, yetkililere tepki gösterdi.

İlhan: Bir AVM'ye harcanan para bir milyar doları geçmiştir

Şehir İttifakı'nın Van Büyükşehir Belediye Adayı Özay İlhan, kentin en merkezi yerinde bulunan birkaç kez kapatılıp açılan, ama bir türlü randıman alınamayan Van MALL AVM önünde açıklamalarda bulundu.

İlhan, uzun süredir açılmayan ve önümüzdeki süreçte açılması beklenen söz konusu alışveriş merkezinin bir kez daha işlevsiz hale geleceğini vurguladı.

Van MALL AVM önünde düzenlenen basın açıklamasına Şehir İttifakı'nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Yüce, Gelecek Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Cafer Kutaz ve partililer katıldı.

Van'da yapımı uzun yıllar süren, yönetim, elektrik, ortak gider ve diğer birçok sebepten dolayı sürekli gündemdeki sıcak yerini koruyan ve şimdiki ismi Van MALL AVM olan AVM bir türlü hizmete açılamadı.

2010 yılında yapımına başlanan AVM, 2019 yılında hizmete açılmış, elektrik, su ve doğalgaz kesintileri gibi önemli sorunlarla boğuşan ve daha sonra kapısına kilit vurulan AVM'de, geçtiğimiz yıl ciddi anlamda tadilat yapılmıştı.

Yıl sonunda açılması hedeflenen AVM hizmete açılmazken, konuyla alakalı AVM önünde açıklamalarda bulunan Şehir İttifakı'nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, ilgililere tepki gösterdi.

İLHAN: "BU ŞEHRİN BUGÜNKÜ PARAYLA TAKRİBEN 1 MİLYAR DOLARI ÇALINMIŞTIR"

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi projelerin havada uçuştuğunu belirten Başkan Adayı İlhan, "Başta Gazze olmak üzere Doğu Türkistan'da ve dünyanın birçok yerinde katliam yapan, zalim İsrail, Çin, ABD gibi bütün devletleri lanetliyoruz. Yerel seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde her türlü proje havada uçuşmaktadır. Gelir görün ki Van'ın son 20 yılını yönetenler, adeta belediyecilik adına şehrimizde ucube eserler yapmakla yarıştırmıştır. Bundan tam 14 yıl önce bulunduğumuz yerde Özel idare binası söz konusuydu. Özel idare binası yıkıldı ve bir AVM yapıldı. 14 yıldır ne hikmetse bu AVM bir gün açıldı, bir gün kapandı. İsmi bir gün Van Park AVM oldu, bir gün Van CİTY AVM oldu, geldiğimiz noktada Van MALL AVM oldu. Fakat 14 yıllık süre zarfında inşası yaklaşık 10 yıl, çalışması 1 yıl bile sürmemiş bu AVM şehrin milyarları heba edildi. Bu şehrin bugünkü parayla takriben 1 milyar doları çalınmıştır. Türkiye'nin en yoksul kenti olan, yaşanabilirlikle en son sırada olan Van kenti, her alanda israfla karşı karşıyadır. Şehrin dört bir yanını billboardlarla donatanlar, adeta yeni siyasete başlıyormuşçasına projeler açıklayanlar, şehrin hangi projesini yapmış ve tamamlamıştır ki, bugün yeni projelerden bahsetmektediler. En son 5 Ocak 2023 yılında Van Mall AVM'nin yapılıp, Mart ayında faaliyete alınacağı açıklanmıştı. Fakat üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen, gördüğünüz gibi hala AVM'de tadilat devam etmektedir. Emin olun ki tadilatı bittikten sonra açılsa da, yine işlevsiz hale gelecektir" dedi.

"ARTIK BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN"

Van'da yapılan işlerin hesapsız, kitapsız bir şekilde yapıldığını belirten İlhan, "Şehirde trafik, otopark gibi ciddi sorunlar varken, bugün AVM'nin altında yapılmış olan sözde otopark da faaliyette değil. Yine AVM'nin yan tarafından bir kent meydanı yapıldı. Hesapsız, kitapsız işler yapılarak, Van'ın tarihi müzesi yıkıldı. Van, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olmasına rağmen, en kötü yönetilme nasıl rezil edilirliğinin örnekliğini her alanda sergiliyor. Bizler milletin parasını çarçur edenlere, Uygulama Oteli'nde her gün, sabah- akşam bu milleti davet edip, oy uğruna ağırlayıp, yine milletin parasını heba edenlere karşı, Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak şunu açık net söylüyorum. Bu şehrin geçmişini çaldınız, geleceğini heba ettiniz. Artık bu milletin yakasından düşün. Bu şehrin tüm sorunlarına vakıfız. Bu şehrin tüm sorunlarının çözüm yollarını da biliyoruz. İsraf belediyeciliğine, talan belediyeciliğine, yandaş belediyeciliğine son vermek için, 31 Mart'ta bu şehrin dertlerine derman olmak için Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak söz veriyoruz; şehrin her sorununa, her problemine çözüm üreteceğiz. Sorunun kendisi olanlar, hiçbir çözüm üretemez" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ GİDİŞATTAN MEMNUN DEĞİL"

Seçim çalışmaları kapsamında ev ev, esnaf esnaf tüm vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen İlhan, "Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti işbirliği ile kurmuş olduğumuz Şehir İttifakı kapsamında tüm vatandaşlarımıza ulaşmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Fakat bu çalışmaları yaparken, şehrin sorunlarını, sorun odaklarını, kangrenleşmiş yapılarını da dile getirmeye gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımız gidişattan memnun değil. Fakat değişime cesaret göstermeleri gerekiyor. İnşallah bu seçimde değişimden yana taraf tutacaklardır" ifadelerini kullandı.

KILIÇ: "BU ŞEHRİN SORUNLARINI BİLİYORUZ"

Daha sonra söz alan Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç ise Van'da birçok kronikleşmiş sorunun bulunduğunu belirterek, "Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Özay İlhan, bugün kentin kronikleşmiş sorununa değindi. Malumunuz bu şehrin ana temel sorundan biri trafik sorunudur. Burada kent meydanı adı altında bir merdiven meydanı yapıldı. Taşlarla döşendi. Özellikle bu soruna dikkat çekmek istiyorum. Malumunuz bu kentin ana sıkıntılarından biri olan trafik sorunu, bu kent meydanı altına yapılabilecek 2 katlı bir otoparkla, bu sorun minimize edilebilirdi. Ama maalesef bu yapılmadı. Bu kentte projeler sık sık değişiyor. Proje maliyetleri sık sık değişiyor. Bu şehrin sorunlarını biliyoruz. Göreve geldiğimizde bu sorunları da çözeceğimize inanıyoruz" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER