İlçelerde “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” uygulaması

Van’ın Erciş, Çatak ve Başkale ilçesinde ‘7-13 Mayıs Trafik Haftası’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte sürücüler emniyet kemeri ve yaya geçidi hakkında uyarıldı.

İlçelerde “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” uygulaması

İçişleri Bakanlığı, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" ana temalı yeni bir kampanyayı ülke genelinde başlattı. Kaymakamlık önündeki yaya geçidinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla başlatılan bilgilendirme kampanyasına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, ilçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, emniyet ve jandarma personeli katıldı. Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak karayolu trafik haftası ve karayolu trafik güvenliği günü 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' uygulamasında Kaymakam Mehmetbeyoğlu, Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Trak yaya geçidine çizgi boyaması yaparak, sürücülerle sohbet edip broşür dağıttılar.

Daha sonra yaya geçidinden geçerek yayalarla sohbet edip broşür dağıttılar.

Kaymakam Mehmetbeyoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarının önlenmesi için uzun süredir çeşitli projeler yürüttüğünü ifade ederek, "Bunun sonuçlarını da tüm Türkiye'de görüyoruz. En son bilindiği üzere bayramdaki trafik kazalarına bağlı ölümler yüzde 61 oranında azılmıştır. Alınan tedbirler meyvesini veriyor. O tedbirlerden bir tanesi de yaya geçitleridir. Yaya geçitlerinde öncelik yayalarındır. Araçlar buna uyacak, yayalara yönelik kazalarda önlenmiş olacaktır" dedi.

ÇATAK

Van’ın Çatak ilçesinde 7-13 Mayıs Trafik Haftası çerçevesinde "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganı ile yayalara ve sürücülere yönelik uygulama yapıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Van’ın Çatak ilçesinde de 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla uygulama gerçekleştirildi. İlçe Emniyet müdürlüğü ve İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Atatürk Caddesi üzerinde yapılan uygulamaya İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, İlçe Emniyet Amiri Emre Altuntop, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Akdeniz, vatandaşlara ve araç sürücülerine bilgiler verilip broşür dağıttılar. Polis ve jandarma ekiplerince araçlar durdurularak yaya geçidi üzerinde bulanan yayaların yolun karşısına güvenli geçişleri sağlandı. Yapılan uygulamada emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşlar ve sürücüler uygulamanın kendi can güvenliği için olduğunu söyleyerek ekiplere uyarılarından dolayı teşekkür etti. Artan uygulama ve denetimler ile vatandaşlara yönelik trafik güvenliği eğitimlerinin kazalardaki ölüm ve yaralanma sayılarını ciddi oranda azalttığını dile getiren Kaymakam Akbulut, sürücülerden, araçlarının bakımlarını düzenli yaptırmalarını, emniyet kemerini takmalarını, seyahat esnasında cep telefonu kullanmamalarını ve diğer kurallara uymalarını istedi.

Trafik ekiplerince yapılan bilgilendirmede sürücülere, "5 Adımda Güvenli Trafik için; yaya yolunda ilerleyelim, görünür olalım, trafik ışıklarını takip edelim, yaya geçidini kullanalım, cep telefonuna değil yola odaklanalım" denildi.

BAŞKALE

Van’ın Başkale ilçesinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla jandarma ve polis trafik ekiplerince sürücülere bilgilendirme broşürleri dağıtılarak uyarılar yapıldı.

Yurt genelinde olduğu gibi Van’ın Başkale ilçesinde de yaya ve emniyet kemeri farkındalığı oluşturmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından etkinlik düzenlendi. Van-Hakkari Caddesi üzerinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ile İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Bahadır Helli katılaraK durdurdukları araçlarda bulunan sürücü ve yolculara konu hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı, 7-13 Mayıs Trafik Haftası çerçevesinde "Yayalar İçin 5 adımda güvenli trafik" mottosunun etkin olarak anlatılması, trafik güvenliği bünyesinde yürütülen faaliyetlere toplumsal desteği artırmak, bilgilendirme, bilinçlendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışları artırmak amacıyla sürücü ve yayalara ekiplerce uyarılar yapılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Uygulamanın kendi can güvenliği için olduğunu belirten durdurulan sürücü ve yayalar, ekiplere uyarılarından dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2022, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER