HÜDAPAR heyetinin ziyaretleri sürüyor

Hür Dava Partisi İpekyolu ilçe teşkilatından bir heyet, Kurdovan ve Adıyaman mahallelerini ziyaret edip, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.

HÜDAPAR heyetinin ziyaretleri sürüyor

    Mahalle muhtarları olan Celal ve Cebrail Atasever’le görüşülen ziyarette, genel sorunlarının yakıt ve tohum fiyatlarının yüksek olması, artan maliyetlerden dolayı arazi sahiplerinin şehirlere göç etmesine sebep olduğu ifade edildi.

   Bu sorunların giderilmesi ve mahalle sakinlerinin tekrardan dönmeleri için hak ediş usulüne benzer gerekli takip mekanizmalarının oluşturulması gerektiği dile getirildi. Bununla birlikte tohum, sulama, yakıt ve çalışanlar için yevmiye desteği verilmesi konusundaki talepler ifade edildi.  

   Bir diğer sıkıntılarının da hayvansal gübrelemede ki bilgi eksikliği olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, bu konuda pratik eğitim verilmesini de talep etti. Mehdi Eker dönemindeki gibi her köye bir mühendis projesinin uygulanması ve merkeze çekilen tarım mühendislerinin tekrardan sahaya inmesini istediklerini ifade ettiler.

   Devlet ve halk olarak dışa bağımlılıktan kurtulmak için gerekli alt yapının oluşturulması ve desteğin sağlanmasının önem arz ettiğini dile getirdiler.

   Parti heyeti ise yaptığı açıklamada, “HÜDA PAR olarak halkımızın yanında olmaya ve sıkıntılarını dile getirmeye ve çözüm yollarını bulmaya devam edeceğiz. Gerekli makamların yukarıda ifade edilen sıkıntıların aşılması için gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2022, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER