Hüda Par heyetinden gazetemize ziyaret…

Hür Dava Partisi Van İl Başkanlığı’ndan bir heyet gazetemizi ziyaret etti. Hüda Par Van Medya Birim Başkanı Abdulvahap Akkay, Hüda Par Gençlik Kolları Medya Birim Başkanı Murat Bayram ve parti üyelerinin ziyaretinde, il ve ülke gündemi konuşuldu.

Hüda Par heyetinden gazetemize ziyaret…

Van Medya Birim Başkanı Abdulvahap Akkay, seçim olsun, olmasın sürekli sahada olmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Pandemiden dolayı biraz ziyaretlerimiz aksamış olabilir. Ama seçim olsun olmasın sahada olmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda partimizin çalışmalarının medyaya fazla yansımadığını gördüğümüz için, medya ziyaretlerimizi biraz artırmak istedik. İnşallah bundan sonraki süreçte partimizin çalışmaları da kamuoyuna duyurulur” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ YENİDEN ZEKERİYA YAPICIOĞLU OLDU”

Partilerinin 2 Haziran’da büyük kongresinin olduğunu belirten Akkay, “Mevcut Genel Başkanımız İshak Sağlam’ın yerine, eski Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu yeniden seçildi. İshak Bey de Genel Başkan Yardımcısı oldu. Van İl Başkanı Rasim Sayğın yine görevini sürdürüyor. İllerde çok fazla bir değişim olmadı. Zaten Van ve ilçelerde kongrelerimiz tamamlanmış” ifadelerini kullandı.

Şu an için bir erken seçim beklemediklerini anlatan Akkay, seçime yakın süreçte ittifak olup olmayacağı konusunda Genel Merkezin bir değerlendirme yapacağını belirterek, “Ama şunu parti yöneticilerimiz söylüyor; ‘İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık eden kişilerle bizim ittifakımız olmaz’. Yani bunu söyleyebiliriz şu an. Diğer partilerden de gelen giden yok şimdilik bildiğim kadarıyla” ifadelerini kullandı.

Gençlik Kolları Medya Birim Başkanı Murat Bayram ise gençlik konusunda çalışmalara ağırlık verdiklerini belirterek, “Yozlaşan bir gençlik söz konusu. İslam'dan uzaklaşan bir gençlik var. Uyuşturucuya meyili bir gençlik oluşmuş durumda. Gelişen teknoloji ile birlikte, bizim gözlemlediğimiz kadarıyla aileler gençleri telefonları, tabletleri ve bilgisayarları ile baş başa bırakmış durumda. Gençler arasında büyük bozulma söz konusu. Bilinçsiz bir toplum yetişiyor. Aileler evlatlarını takip etmiyor. Dersaneye giden öğrenciler eğitim dışında başka sıkıntılı ortamlara girebiliyor. Benliğini kaybetmiş gençlerin durumu göz önüne alındığında, İslam'dan uzaklaşmanın temel sebep olduğunu görüyoruz. Bazı aileler sadece evlatlarının ileride bir meslek sahibi olmasını arzuluyor. Bu da doğru değil. Bakın bugüne kadar hangi milletvekilimiz gençlerle ilgili bir sempozyum ya da gençlere yönelik bir program düzenlediğini gördük? Yok. Gençleri sadece oy deposu olarak görmek, yanlıştır. Nasip olursa Valilik izin verirse, uyuşturucu ile mücadele ile ilgili Van’da parti olarak bir çalışmamız olacak” dedi.

Bayram, siyaseti bir araç olarak gördüklerini dile getirerek, “Seçim olmadan ziyaretlerimizi yapıyoruz. Partimizden bazı arkadaşlar birkaç gün önce bir köyü ziyaret etmişler. Köylü vatandaşlarımız şaşırmış. Seçim olmadan siyasetçinin kendilerine uğraması, onların da tuhafına gitmiş. Bizler sahada olmak istiyoruz. İnşallah çalışmalarımız da sizin medya ve basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER