HÜDA PAR, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), haftalık esnaf ziyareti kapsamında bu hafta Demokrasi Caddesi ve Çatak ilçe esnafını ziyaret etti. İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktay ve beraberindeki heyet, esnafı ziyaret edip talep ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor

Esnaf ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktay, “Esnaf zor durumda olduğunu, gözü kulağı piyasada, istikrarsız giden ekonomiden dolayı fiyatların değiştiğini söylüyor. Aldığı ürünü bir sonraki alışında zararına alıyor, maliyetlerden dolayı esnafın sıkıntı çektiği ve bu durumun belirsizliği esnaf zora soktuğunu ifade ediyor. İşlerin iyi olmadığını dile getiren Van esnafı, sorunlara sebep olan bu ekonomik belirsizliğin bitmesini istiyor. Esnaf kirasını, elektriğini, doğal gazını nasıl ödeyeceğinin derdine düşmüş, yüksek maliyetlerden ve kiralardan mağdur durumda olduklarını söylüyorlar. Mesele bir sistem meselesi. Şuan ki darbe yasası sorunları derinleştiriyor. O yüzden biz HÜDA PAR olarak her hangi bir partinin değil, sistemin alternatifiyiz, diyoruz. Sorunlarımızın çözümü için adil ve sivil bir anayasanın olması acil bir ihtiyaçtır” dedi.

Çatak esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Çatak İlçe Başkanı Şah İsmail Gültepe ve beraberinde ki heyet esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Özellikle asgari ücrete yapılan zamlardan sonra toptancılarında zam yaptığını dile getiren esnaflar, daha asgari ücrete 2023 zammı yapılmadan gelen zamların küçük esnafı özellikle zor duruma soktuğunu dile getirdiler.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2022, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER