Hoşab Projesi'nin 1. etabı açılış için gün sayıyor

Gürpınar Belediyesi tarafından, Hoşab Kalesi'nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için hayata geçirilen 'Ayağa Kalk Hoşab' projesinin ilk etabında sona gelirdi.

Hoşab Projesi'nin 1. etabı açılış için gün sayıyor

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın uzun emek ve çabaları sonucu ortaya çıkan ve Gürpınar'ın imajını değiştirecek projenin 1. Etabı açılışa gün sayıyor.

Her yönüyle ilçede büyük bir değişim ve dönüşüm çalışması yürüten Gürpınar Belediyesi 'Ayağa Kalk Hoşab' projesiyle ilçeyi yeni imajına kavuşturacak.

Projesi kapsamında ilk etapta 27 dükkân, 18 lojman, sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemesi yapılırken, proje alanında incelemelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Gürpınar Belediyesi'nin Hoşab Kalesi'nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için hayata geçirdiği 'Ayağa Kalk Hoşab' projesi Gürpınar'ı yeni ihtişamına büründürecek.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, projenin tamamlanmasıyla Hoşap'ın iyi bir noktaya geleceğini ifade etti.

Gürpınar Belediyesi'nin 'Ayağa Kalk Hoşab' projesi kapsamında bu yıl 1. etap çalışmaları kapsamında inşa edilen yapının içerisinde 27 işyeri ve 18 konut yer alıyor. Çevre düzenlemesiyle birlikte önümüzdeki günlerde hizmete alınması planlanan binanın, mahallede olan konut ihtiyacına da çözüm bulması bekleniyor.

Projenin uygulandığı alanda incelemelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, teknik ekipten bilgi alarak çalışmaların hızlandırılması yönünde talimat verdi.

Selçuklu kervansaray mimarisinden esinlenerek inşa edilen yapının içerisinde 27 işyeri ve 18 konut yer alırken, 3 etaptan oluşan proje tamamlanmasıyla birlikte mahallenin çehresini değiştirecek.

Bölgedeki çalışmalar tarihi dokuya uygun yapılırken, projenin tamamlanmasıyla mahallenin çehresinin değişmesi hedefleniyor. Hoşab'ın sosyo-kültürel yapısı ve kalenin tarihi siluetine uygun olarak 3 etap halinde planlanan proje, önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

"DAHA YAŞANILABİLİR BİR GÜRPINAR'IN İNŞASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, "Ayağa Kalk Hoşab projesi kapsamında sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde projemizin 1. Etabında sona gelindi. Hoşab mahallemizin sosyo-kültürel yapısı ve kalenin tarihi siluetine uygun olarak 3 etap halinde planladığımız projemiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. İlçemizi ilmek ilmek tarihle ve kültürle dokuyarak, daha yaşanılabilir bir Gürpınar'ın inşası için çalışıyoruz. Bunun içinde var gücümüzle çalışarak tüm kurumlarımızın işbirliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz 'Ayağa Kalk Hoşab' projesinin ilk etap çalışmalarında sona geldik ve açılış için gün sayıyor. İnanıyorum ki projemizin tamamlanmasıyla birlikte Hoşab Van'ın açılan kapısı olacak. Proje sona erdiğinde kazanan Hoşap halkı, Gürpınar'ımız ve Türkiye'miz olacak. Tarihi Hoşap Kalesi'nin dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak amacıyla güzel bir projeye hayata geçiriyoruz. Selçuklu kervansaray mimarisinden esinlenerek inşa ettiğimiz yapının içerisinde 27 işyeri ve 18 konut yer alıyor. Projemiz 3 etaptan oluşuyor. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte Hoşab'ın çehresi tamamen değişecek. İlk etap çalışmalarında sona gelinirken, yıl içerisinde ilk etabımızı hizmete açmayı planlıyoruz. Tamamlanan binamızın hizmete alınmasıyla mahalledeki konut ihtiyacına da çözüm olacak. Hoşab'ın sosyo-kültürel yapısı ve kalenin tarihi siluetine uygun olarak 3 etap halinde planlanan projemiz, önümüzdeki yıllarda da devam edecek" ifadelerini kullandı.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Ak Parti İlçe Başkanı Taha Güngör ve meclis üyeleri, proje kapsamında yapımı tamamlanan iş yerlerini ve konutları inceledi. Başkan Tanış, çevre düzenleme çalışmalarının ardından işyerleri ve konutların faaliyete alınacağını söyledi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER