Hoca değişikliği Vanspor'a yaramadı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve oynadığı son 5 lig maçında galibiyetle tanışamayan Vanspor'da teknik direktör değişikliği de işe yaramadı. Mustafa Sarıgül yönetiminde çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Vanspor, yardımcı antrenör Murat Yıldırım ve yeni teknik direktör Ersin Aka yönetiminde çıktığı son 3 maçta galibiyetle tanışamadı.

Hoca değişikliği Vanspor'a yaramadı

3-0'lık Yeni Mersin İdmanyurdu mağlubiyeti ve 1-1'lik Karacabey Belediyespor beraberliğinin ardından teknik direktör Mustafa Sarıgül ile yollar ayrılırken, göreve getirilen Ersin Aka ile beklenen çıkış yakalanmadı. Yeni teknik direktör Ersin Aka yönetiminde çıktığı Nazilli Belediyespor ve Altınordu maçlarından da galibiyetle ayrılan Vanspor, bu periyotta ciddi puan kayıpları yaşadı.

Özellikle Mustafa Sarıgül'ün görevden ayrılmasının ardından göreve getirilen Ersin Aka yönetiminde çıkılan 2 maçta da beklenen performans sergilenmeyince, taraftarlardan büyük tepki topladı. Özellikle Altınordu beraberliğinin ardından Ersin Aka'yı topa tutan taraftarlar, derhal istifa etmesini ve Ersin Aka'yı göreve getirenlerin hesap vermesi gerektiğini ifade ettiler.

Son haftalarda kötü bir performans ortaya koyan ve kötü gidişata son veremeyen Vanspor, Altınordu karşısında da galibiyet hasretine son veremedi. Ligde oynadığı son 5 maçta 1 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Vanspor, bu periyotta önemli puan kayıpları yaşadı. Özellikle son haftalarda zayıf rakiplere karşı oynayan ve beklenen futbolu sergileyemeyen Vanspor, taraftarını hüsrana uğratıyor. 

Yaşadı puan kayıpları ile lider Esenler Erokspor ile arasındaki puan farkı 6'ya çıkan Vanspor'da, son haftalarda futbolcularda da gözle görülür bir düşüş olduğu gözlemlendi. 31 puan +4 averajla üçüncü sırada bulunan Van temsilcisinin ilk devrede kalan 3 maçta nasıl bir performans ortaya koyacağı merak ediliyor.

ESENLER LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda deplasmanda karşılaştığı Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Esenler Erokspor, 37 puanla liderliğini sürdürürken, deplasmanda Bucaspor ile 1-1 berabere kalan 1461 Trabzon FK ise 31 puan +18 averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

Vanspor 31 puan +4 averajla üçüncü sırada yer alırken, sahasında Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Ankaraspor ise 28 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Bucaspor 27 puanla beşinci sırada yer alırken, deplasmanda Nazilli Belediyespor'u 4-1 gibi net bir skorla mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu, 26 puan +9 averajla altıncı sıraya yükseldi.

Nazilli Belediyespor, 26 puan -1 averajla yedinci sıraya gerilerken, konuk ettiği  Afyonspor Kulübü ile 1-1 berabere kalan Ankara Demirspor ise, 23 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşı ile 0-0 berabere kalan Diyarbekirspor, 20 puan -1 averajla dokuzuncu sırada yer alırken, Afyonspor Kulübü ise, 20 puan -2 averajla onuncu sırada yer aldı.

Karacabey Belediyespor, 17 puanla on birinci sırada yer alırken, deplasmanda Serik Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Kırklarelispor ise 17 puan -10 averajla on ikinci sırada bulunuyor.

Beyoğlu Yeni Çarşı 14 puan -6 averajla on üçüncü sırada bulunurken, Bursaspor ise 14 puan -12 averajla on dördüncü sırada yer aldı.

Serik Belediyespor 13 puanla on beşinci sırada yer alırken, Altınordu ise 12 puan -2 averajla on altıncı sırada yer alıyor.

Son sıradaki Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup eden Adıyaman FK, 12 puan -11 averajla on yedinci sırada yer alırken, haftayı BAY geçen Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 12 puan -14 averajla on sekizinci sırada yer alıyor.

10 puanı bulunan Zonguldak Kömürspor ise son sırada bulunuyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER